Emmy-díjra jelölték az Eufória című sorozat magyar operatőrét

Magyar alkotó is van az Emmy-díj jelöltjei között, hívja fel a figyelmet a magyar.film.hu. Az amerikai Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia kedden hirdette ki a jelölteket, Rév Marcellt az HBO Eufória című sorozatának egyik epizódjáért jelölték.

Rév Marcellt az Eufória Trouble Don't Last Always című epizódjáért jelölték a Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egy órás) kategóriában. 

Az Eufória Emmy-jelölést kapott a legjobb kortárs kosztümök, valamint a legjobb kortárs smink kategóriában is, utóbbi kettőt a F**k Anyone Who's Not A Sea Blob című epizódért.

A kategória további jelöltjei a Bridgerton, a Lovecraft Country, a Perry Mason, a Korona, a Mandalorian és Az Esernyő Akadémia egy-egy epizódja.

Az Eufória 2020-ban három kategóriában kapott Emmy-díjat: a legjobb kortárs sminkért, a legjobb eredeti zenéért és dalszövegért, valamint a dráma sorozatban játszó legjobb női főszereplőnek járó díjat.

A 2021-es Emmy-jelölések közül az HBO és az HBO Max kapta a legtöbbet, összesen 130-at, a Netflix 129-et gyűjtött be, a Disney Plus pedig a tavalyinál jelentősen több, 71 jelölést kapott. A Korona (Netflix) és a Mandalorian (Disney Plus) kapta a legtöbb, egyenként 24 jelölést, ezt követi a WandaVision (Marvel és Disney Plus) 23 jelöléssel, illetve A szolgálólány meséje (Hulu) 21 jelöléssel.

A 73. Emmy díjátadót szeptember 19-én rendezik meg.

(Címlapfotó: Flickr)

Kapcsolódók

Kimaradt?