Így csábít Léa Seydoux Enyedi Ildikó új filmjében (VIDEÓ)

Elkészült az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története előzetese. A film világpremierje július 14-én a 74. cannes-i filmfesztiválon lesz, melynek versenyprogramjába válogatták a filmet. 

A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült alkotásban Störr Jakab holland teherhajó kapitány egy nap egy elegáns kávézóban ülve fogadást köt, hogy elveszi feleségül az első nőt, aki belép. És besétál Lizzy... Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét, olvasható a produkció kommunikációs munkatársának közleményében.Fotók: Csata Hanna

A feleségem történetében Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci Álmodozók), Josef Hader (Stefan Zweig - Búcsú Európától) Ulrich Matthes (A bukás – Hitler utolsó napjai), Udo Samel (Babilon Berlin), Jasmine Trinca (Fortunata), Sergio Rubini olasz színész, valamint Funtek Sándor és Hajduk Károly. 

„A trailer vágásánál nem az vezetett minket, hogy a legtöbbet mutassuk meg a történetből, hanem az, hogy a film lelkületéről a legpontosabb, esszenciális ízelítőt adjunk. Arra akartunk rámutatni, hogy miről és hogyan mesél a film, a személyes és az azon túlmutató szinteken” – mondta Szalai Károly vágó.

A film forgatókönyvét Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX Supervisor Klingl Béla, a zeneszerző Balázs Ádám. A film vezető produkciós irodája, a magyar Inforg-M&M Film (Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Muhi András) jegyezte Enyedi Ildikó előző filmjét, az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről című alkotást. Emellett a cégcsoport jegyzi többek között az Ezüst Medve díjas Csak a szél, az Oscar short list-es Akik maradtak és az idei Berlinale-n debütált szintén Ezüst medvét nyert Rengeteg -mindenhol látlak című filmeket.

A feleségem története magyar, német, olasz koprodukcióban, francia részvétellel, a Nemzeti Filmintézet 1,15 milliárd forintos támogatásával, a német-francia Arte, az olasz RAI, az RTL Klub, az Eurimages és a Kreatív Európa Média közreműködésével készült. További koprodukciós partnerek a német Komplizen Film, az olasz Palosanto films és a patinás francia Pyramide.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?