Minden idők legdrágább kínai filmje is bemutatkozik a cannes-i filmvásáron

Több mint 200 millió dolláros költségvetéssel készül a The Battle at Lake Changjin (Csangcsin-tavi ütközet) című háborús film. Az eddigi legdrágább kínai produkciót a júliusi cannes-i filmvásáron mutatják be.

A koreai háború idején játszódó alkotást a The Hollywood Reporter szerint három neves filmes, Cui Hark, Csen Kaj-kö és Dante Lam rendezi.

A lap kiemelte, hogy a kínai produkció 200 milliós költségvetése jóval felülmúlja Sam Mendes 1917 című filmje (95 millió dollár) és Christopher Nolan Dunkirk című filmje (150 millió dollár) produkciós költségeit. Valamint az is szokatlan, hogy Kína három ilyen prominens rendezője fogjon össze egy film elkészítésére.

A film egyik sztárja Vu Csing harcművész, a Wolf Warrior 2. című film főszereplője. A Wolf Warrior 2. hatalmas kasszasiker volt Kínában, 867 millió dolláros bevételt hozott a mozikban. Vu emellett az első kínai sci-fi szuperprodukcióban, A vándorló Földben is játszott, amelynek bevétele elérte a 700 millió dollárt.

A The Battle at Lake Changjin az ötvenes évekbeli koreai háború kínai áldozatainak állít emléket egy stratégiailag fontos ütközet bemutatásával.

A film forgatása már befejeződött, jelenleg az utómunkák zajlanak. A produkciót várhatóan még az év végén bemutatják Kínában. A hivatalos előzetes nem csak magát a történetet, hanem a nagyszabású produkciót, a forgatás körülményeit is reklámozza:

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?