Elkezdődött a Szórakoztató Zenei Fesztivál

A színvonalas komolyzenei rendezvénysorozatra immár hetedik alkalommal kerül sor Marosvásárhelyen.

Elkezdődött Marosvásárhelyen a VII. Szórakoztató Zenei Fesztivál. A január 22-ig tartó eseménysorozat keretében többek között az argentin Pablo Boggiano, a japán Shinya Ozaki és a magyarországi Hamar Zsolt karmesterek vezénylik a Marosvásárhelyi Állami Filharmonikus Zenekart.Fotó: Facebook/Marosvásárhelyi Állami Filharmónia

„A 2023-as év nagyszerűen indul a Filharmóniában, megnyitva a szórakoztató zenei fesztivál új kiadását. A pénteki koncertre este 7 órakor kerül sor a Filharmónia termében. A koncertek karmestere Pablo Boggiano (Argentína) lesz, a program id. Johann Strauss, ifj. Johann Strauss és Dmitrij Sosztakovics keringőiből, polkáiból és híres indulókból áll” - közölte honlapján a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia vezetősége.

A szórakoztató zenei fesztivál következő két koncertjét január 12-én és 13-án tartják a Kultúrpalota nagytermében. „A koncert szólistája Gebe-Fügi Renáta szoprán lesz, Shinya Ozaki (Japán) vezényletével. A műsorban Louis Joseph Ferdinand Herold, Johann Strauss, Franz Lehár, Pjotr Iljics Csajkovszkij, Vicenzo Bellini, Giuseppe Verdi és más zeneszerzők művei csendülnek fel. Január 19-én, csütörtökön a román kultúra napjának szentelt koncertre kerül sor. A rendkívüli koncert különleges vendége a Roby Lakatos Band lesz. A programban Vladimir Cosma, Jerry Bock, Grigoraș Dinicu, Bihary János, Nyikolaj Andrejevics Rimski-Korszakov, Suha Balogh József, Kodály Zoltán, Aaron Lebedeff, Vittorio Monti művei szerepelnek” - tájékoztatott a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia.

A hónap utolsó koncertjére január 22-én, 19.00 órakor kerül sor, a magyar kultúra napján, amelyet Bartók Béla, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán zeneszerzők műsorával ünnepelnek. A koncert szólistái a marosvásárhelyi származású Tamás Dávid hegedűművész (Svájc) és Székely Attila zongoraművész (Németország) lesznek, s Hamar Zsolt fog vezényelni.

Kapcsolódók

Kimaradt?