Elhunyt Székely M. Éva színésznő, a Marosvásárhelyi Rádió egykori munkatársa

Elhunyt Székely M. Éva színésznő, közölte szerdán a Marosvásárhelyi Rádió, amelynek korábban munkatársa volt.

Székely M. Éva 1942. július 20-án született Marosvásárhelyen. 1960 és 1962 között bábosként dolgozott szülővárosában, majd felvételizett a Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetbe, ahol 1966-ban végzett. Egy évig a temesvári Állami Magyar Színház tagja volt, azután átszerződött Marosvásárhelyre, olvasható a Magyar Színházművészeti Lexikonban.Székely M. Éva | fotó: Bereczky Sándor

Marosvásárhelyen karakterfigurák, színes epizódszerepek sorát elevenítette meg, szavalóesteken lépett fel, és a Hahota Színtársulatnak volt tagja. Rendszeresen szerepelt a Marosvásárhelyi Rádió gyermekadásaiban és szerkesztette, vezette a Kívánságmuzsika című műsort.

„Azt hiszem, huszonnégy óra alatt épülnék le, ha nem volna feladatom, vagy ha csak annyi volna, hogy otthon a házimunkát elvégezzem és az unokákkal foglalkozzak. Mert olyan az életem, hogy abba mindig minden belefért. Így alakult, nem tudtam takaréklángra tenni magam soha. Én életemben nem tudtam unatkozni soha, nem ismerem azt, hogy mit jelent az unalom. Emlékszem: iskolás koromban mindig igyekeztem haza gyorsan megcsinálni a leckét, hogy aztán legyen időm olvasni. Most is rengeteget olvasok, szeretek tájékozódni, szeretem tudni, mi van körülöttem, mi történik a nagyvilágban" - mondta a Maszolnak adott interjúban Székely M. Éva 2012-ben, amikor 70. születésnapja alkalmából köszöntötte a Hahota Színtársulat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?