banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Alain Delon lesújtva búcsúzott Belmondótól

Nyolcvannyolc éves korában meghalt Jean-Paul Belmondo, a francia mozi szupersztárja hétfőn hunyt el párizsi otthonában. A színésztől a pályatársak mellett a francia államfő is búcsúzott.

„Örökre a Káprázatos marad. Jean-Paul Belmondóval egy nemzeti kincs távozik, ragyogó vidámságában és kitörő nevetéseiben. A nagy színészeink közül ő volt az, aki messze elvitte a közönség pálmáját” – írta közleményében Emmanuel Macron államfő.

„Teljesen le vagyok sújtva. Most megpróbálok megkapaszkodni, hogy ne történjem meg velem ugyanez öt óra múlva. Bár nem lenne rossz, ha együtt mennénk el. Az életem része volt, együtt kezdtük a pályánkat hatvan évvel ezelőtt” – mondta a 85 éves Alain Delon, a franciák másik nagy legendás filmszínésze a CNews hírtelevízióban. Jóllehet a két sztárt gyakran egymás riválisaként tartotta a sajtó számon, a karrierjük teljesen párhuzamosan alakul, s a barátságuk legendás hírű volt.

„Felkavart Jean-Paul halálhíre. Mindig is, mint sokunk számára, az életkedv megtestesítője volt és az is marad. Folyton mozgásban marad a szívemben és az emlékezetemben” – idézte Claudia Cardinale filmszínésznőt az AFP hírügynökség.

„Hiányozni fogsz. Nagyon fogsz nekünk hiányozni. Köszönet, Jean-Paul” – írta az Oscar-díjas Jean Dujardin a példaképének tekintett Belmondóról az Instagramon.

A cannes-i és a velencei filmfesztivál is megemlékezett a „nagyvonalú színészről és az emblematikus sztárról”.

(Címlapkép: Alain Delon és Jean-Paul Belmondo a Borsalino című filmben | forrás: imdb.com)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?