Ébredezik a fesztiválláz: a szálláshelyek zöme már elkelt a nagyobb rendezvények, köztük az Untold helyszínén

A Bookingon már alig maradt kiadó szállás az Untold idejére.

Úgy tűnik, hogy két évnyi részleges absztinencia után nagyon ki vannak éhezve az emberek a nagyszabású könnyűzenei rendezvényekre. Bár a fesztiválszezon még igencsak odébb van, a szálláshelyek zöme már foglalt a főbb fesztiválhelyszíneken, ami pedig nem, azt horribilis árakon kínálják.Izgalmas az Untold, de nem olcsó | Fotó: Facebook/Untold

A legnagyobb romániai fesztivált, az Untoldot idén augusztus 4. és 7. között rendezik meg, hacsak a járvány nem szól majd közbe. A világ legnépszerűbb szállásfoglaló portálján, a booking.com-on ebben az időintervallumban a kolozsvári és Kolozsvár környéki szálláshelyek mintegy 90 százaléka már foglalt. A még szabad szállások ára napi 1 000 lejnél kezdődik két felnőtt számára, s egészen szürreális dimenziókig emelkedik.

Egy négyágyas házat 22 913 lejes áron hirdetnek, ami még viszonylag elfogadható, mivel fejenként csak napi 1 000 lej körüli összeget jelent. A szállásdíj előre fizetendő, nem igényelhető vissza. Van azonban olyan, 58 négyzetméteres kétszobás tömbházlakás a Donát negyedben, melyet 20 400 lejért lehet kibérelni a fesztivál időtartamára. Egy tóközi panelházban levő 60 négyzetméteres lakás tulajdonosának szintén elgurult a gyógyszere, az Untold alatt 24 480 lejt kér három éjszakáért. Az ajánlat csak két személyre érvényes, ha négyen akarnak megszállni az ingatlanban, akkor 28 800 lejt kell fizetniük.

Aki kevés pénzből szeretné élvezni az Untoldot, azt várja egy 60 négyzetméteres nyaraló, 1 470 lejért három éjszakára. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az ingatlan 45 km-re van Kolozsvártól, az Erdélyi Szigethegységben, a Bélesi tónál.

Az Airbnb-n valamivel olcsóbban lehet szállást találni, mint a Bookingon, egyelőre 1 500 lej alatti ajánlatok is vannak. Az olx.ro-n még csak pár hirdetés jelent meg, egy ötszobás mérai házat 5 ezer lejért vesztegetnek három éjszakára. Az Untoldra 819 lejbe kerül a legolcsóbb bérlet, a VIP-belépő azonban ennek több mint duplája.

A második számú romániai fesztiválnak számító, a tengerparton, július 7. és 10. között megrendezésre kerülő Neversea olcsóbb az Untoldnál. A négynapos bérlet csak 570 lejbe kerül, s szállást is jutányosabb áron lehet találni. A jelenleg elérhető szállások átlagára 1 500 és 2 000 lej között van, a Bookingon a helyek kb. 80 százalékát foglalták már le.

Az idei Electric Castle fesztiválon a szervezők szállást is kínálnak a résztvevőknek. Ennek az ára, attól függően, hogy sátort vagy házikót választ az ember, 370 és 2 500 lej között mozog. Az Untoldhoz képest a bonchidai fesztivál is olcsónak számít, egy bérlet ára 649 lej, amire rájön 8 százalék foglalási díj.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?