EXKLUZÍV: Videóinterjú Koltai Róbert színművésszel és Gaál Ildikó rendezővel

Koltai Róbert nem szorul különösebb bemutatásra, hisz valószínű, hogy majdnem mindenki találkozott már a nevével a Kárpát-medencében, és nem csak magyar nyelvterületen, hanem a világ más részein is sokak számára ismerősen cseng a neve. Ez nem is csoda, hisz nevéhez olyan filmek fűződnek, mint az 1993-ban bemutatott Sose halunk meg, amely villámgyorsan hatalmas sikereket ért el, vagy a négy évvel később bemutatott A miniszter félrelép, amit Kern Andrással közösen jegyez rendezőként, és amely mind a mai napig csúcstartó a magyarországi mozikban jegyzett nézőszám tekintetében.

A két kiemelt alkotáson kívül természetesen rengeteg más dologgal is beírta nevét a magyar film- és színháztörténetbe, Koltai ugyanis több, mint 80 filmben és több száz színdarabban játszott karrierje során. Az idén 80. életévét betöltő Jászai Mari-díjas érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja (hogy csak a fontosabb díjait említsük) Kolozsvárra látogatott, ahol a Planetárium Kávézó 5. születésnapi rendezvénysorozatának keretében lépett fel a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagyszínpadán.

Koltai Róbert élettársával, Gaál Ildikó rendezővel együtt érkezett a kincses városba, a fellépésük előtt pedig mindketten szakítottak időt egy kávézással egybekötött, jó hangulatúra sikeredett beszélgetésre. Az eddig megszokott kávézásainkkal ellentétben ez egy meglehetősen formabontó felállás, mivel egy meghívott helyett rögtön ketten válaszoltak a kérdéseinkre, ezekből a válaszokból pedig kiderül az is, hogy Ildikónak melyik a legmeghatározóbb élménye Kolozsvárral kapcsolatosan, ennek pedig mi köze Kányádihoz, de azt is megtudjuk, hogy Robi hogyan viszonyul Erdélyhez. Nyilván terítékre került a Sose halunk meg színház és film világa, valamint az ezek közötti kapcsolódási pontok, de az is kiderül, hogy milyen az, amikor két alkotó esetében nem csak a színpad, de az otthon is közös, ez pedig milyen esetleges feszültségeket eredményez. Ha kíváncsiak vagytok ezekre és még sok más apró titokra, akkor feltétlenül kattintsatok a Gaál Ildikóval és Koltai Róberttel készült beszélgetésre. Elöljáróban annyit elárulhatunk, hogy mi nagyon élveztük minden pillanatát!

Mi fér bele egy kávéba? című videóinterjúnk legújabb része szombaton 11 órakor vált elérhetővé. Kattintsatok a YouTube-csatornánkra, majd a feliratkozás fülre, ha nem szeretnétek lemaradni!

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?