Az apa-fiú kapcsolatok legizgalmasabb kérdései – Lackfi János drámáját mutatják be Szatmárnémetiben

Keddtől kaphatók a jegyek Lackfi János Medveles című egyfelvonásos drámájára, amelyet a 23. Partiumi Magyar Napok keretében, augusztus 15-én 19 órától mutatnak be Szatmárnémetiben.

Lackfi János Medveles című egyfelvonásos drámája Porkoláb Gyöngyi Apamondta.hu című radió-podcast műsorából inspirálódva született előadás. A 23. Partiumi Magyar Napokon, augusztus 15-én 19 órától mutatják az Északi Színházban. Az előadás valós történeteket feldolgozva világít rá egy apa és fia kapcsolatára, a mindennapok legizgalmasabb kérdéseire is reflektálva, transzgenerációs mintákat felvillantva. A medvelesen pedig csak suttogva lehet beszélni…

„Fiam, mi volt az iskolában? Apa számonkér. De fordul-e majd a kocka? Mikor olvas be a fiú az apának? Hol válnak el az útjaik? Muszáj-e a fiúnak az apa útját követni? Muszáj-e az apának a fiút irányítani? Ki a hűséges és ki a hűtlen? És melyik családhoz? A közöshöz? A sajátjához? Két kertész, két különböző karakter, két nemzedék. Egymást erősítik vagy egymással harcolva keresik önmagukat? Esetleg mindkettő? Mindezt nehéz medvelesen megbeszélni. Ott csak suttogni lehet. Nehogy elriasszák az állatot. Amely az erdőben lakik? Amely bennük lakik? Amely rájuk les?”

Lackfi János drámáját Őze Áron állította színpadra. A két karaktert Csiby Gergely és Marton Róbert alakítják majd, a zene szintén Marton Róbert munkáját dicséri. A díszletet Kovács Yvette Alida készítette, az ötletgazda és produkciós vezető pedig Porkoláb Gyöngyi.

Jegyeket hétköznaponként 10 és 17 óra között lehet vásárolni az Északi Színház Horea utcai jegypénztárában 35 lejes áron, valamint előadás előtt egy órával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?