Anna Netrebko orosz énekművész elítélte az Ukrajna elleni háborút

Anna Netrebko világhírű orosz–osztrák szoprán, akinek az utóbbi időben számos fellépését kellett lemondania, mert nem határolódott el Oroszország Ukrajna elleni támadásától, most közleményben ítélte el a háborút.

Az elmúlt napok médiatudósításai miatt ügyvédjén keresztül küldött nyilatkozatot. „Kifejezetten elítélem az Ukrajna elleni háborút, gondolataim az áldozatokkal és családjaikkal vannak” – írta. „Álláspontom világos. Nem vagyok politikai párt tagja, és nem állok kapcsolatban Oroszország egyetlen vezetőjével sem. Elismerem és sajnálom, hogy néhány múltbéli cselekedetem és kijelentésem részben félreérthető volt” – folytatta az operaénekes.

„Valójában egész életemben csak néhány alkalommal találkoztam Putyin elnökkel, főként művészeti díjátadó ünnepségeken vagy az olimpiai játékok megnyitóján” – írta, hangsúlyozva, hogy soha nem kapott pénzbeli támogatást az orosz kormánytól, és Ausztriában él, ott adózik.

„Szeretem hazámat, Oroszországot, művészetemmel kizárólag a békére és az egységre törekszem. Fellépéseim bejelentett szüneteltetése után május végétől folytatom koncertjeimet, először európai színpadokon” – írta Anna Netrebko.

Március elején a milanói Scala és a zürichi operaház határolódott el attól, hogy az ötvenéves szopránnal dolgozzon, ezután Netrebko lemondta a New York-i Metropolitan Operában és a Berlini Állami Operában meghirdetett fellépéseit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?