André Ferenc kapta a Romániai Írók Szövetségének Dsida Jenő-díját

André Ferenc Kepler horoszkópírás közben letér a pályájáról című kötetéért a Romániai Írók Szövetsége kolozsvári fiókjának Dsida Jenő-díjában részesült.

André Ferenc csíkszeredai származású költő, slammer, műfordító és szerkesztő 2023-ban megjelent Kepler horoszkópírás közben letér a pályájáról című kötetéért a Romániai Írók Szövetsége kolozsvári fiókjának Dsida Jenő-díjában részesült.

A díjat a legkiemelkedőbb kisebbségi nyelven megjelent kötet szerzőjének ítélik oda. André Ferenc megkeresésünkre elmondta, hogy ő minden visszajelzésnek örül, ez a díj pedig a szakma bizalmáról árulkodik, és igyekezni fog a továbbiakban is méltó lenni hozzá.

A kolozsvári fiók díjátadó ünnepségén elismerésben részesült továbbá Aurel Codoban, aki a zsűri különdíját érdemelte ki. A Lucian Blaga költészeti díjat idén Viorel Mureșan kapta, a Liviu Rebreanu prózai díj Hanna Botaé lett. A Virgil Stanciu fordítói díjat Gabriela Lungu érdemelte ki, a két debütdíj pedig Andreea Popé és Doina Gecse Borgované lett.

Egy hónapja adták át a Románia Írók Szövetségének országos díjait Bukarestben, ahol többek közt olyan szerzők munkáit ismerték el, mint Nagy Zalán, aki Atlasz vállára veszi a holdat című kötetéért debütdíjban részesült.

(Nyitókép: André Ferenc Facebook-oldala)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?