A velencei filmfesztiválon mutatkozik be Groșan Cristina új filmje

Az aradi származású Groșan Cristina a velencei filmfesztivál Giornate degli Autori (Venice Days) programjában mutatja be nemzetközi koprodukcióban forgatott új mozifilmjét, a Hétköznapi kudarcokat, írja a magyar.film.hu.

A Giornate degli Autori (Venice Days) programjába mindössze 10 filmet hívtak meg, köztük A legjobb dolgokon bőgni kell című film alkotójának második nagyjátékfilmjét, a cseh-magyar-olasz-szlovák koprodukcióban készült Hétköznapi kudarcokat.

A filmben nagyrészt cseh színészek játszanak – Dana Sladká, Beáta Kanoková, Tatjana Medvecká –, de a szereposztás része Kerekes Vica is.Kerekes Vica a Hétköznapi kudarcokban | fotó: Laokoon Filmgroup

A Hétköznapi kudarcokban megmagyarázhatatlan természeti jelenség szakítja félbe a különc tinédzser, a szorongó anya, és a nemrég megözvegyült nő átlagosnak induló napját. Miközben a környezetükben eluralkodik a káosz, a három nő próbálja átvészelni a napot, és megtalálni helyét a világban. 

Hétköznapi kudarcok magyar koproducerei Stalter Judit, Sipos Gábor és Rajna Gábor, akik az Oscar-díjas Saul fiát is jegyzik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?