A sörgyártásról szerveznek kiállítást Marosvásárhelyen

Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig címmel történelmi kiállítás nyílik a Maros Megyei Múzeum várbeli épületében. A tárlat október végéig látogatható majd.

A vándorkiállítás a sörkészítés és a sörfogyasztás történelmét járja körül. A látogatók információkat kapnak a sörfogyasztási szokásokról, a középkori sörkészítőkről, a cseh és német sörözőkről, az ipari sörtermelés és a legfontosabb, ma is működő sörgyárak történetéről.

A kiállítás részletesen bemutatja a sörkészítés folyamatát is, továbbá a látogatók választ kapnak arra is, hogy a sör elsősorban a polgárság, vagy a munkásosztály itala volt-e, illetve hogy miképpen reklámozták ezen terméket. A kiállítás keretében bemutatásra kerül Jäger Sebestyén, egy 18. századi kunszentmártoni sörkészítő története.

Fotó: Maros megyei múzeum

A július 22-én 18 órától tartandó kiállítás megnyitóján beszédet mond dr. Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója, valamint Ötvös Koppány-Bulcsú, a Maros megyei Múzeum igazgatója. A kiállítás újdonságaként bemutatják a marosvásárhelyi egykori sörgyártás legfontosabb entitásának a Bürger Sörgyár néhány fontos történelmi stációját. Az egykori marosvásárhelyi sörgyártás történetét Orbán János történész, a Marosvásárhelyi Műemléki Topográfiaprogram vezetője ismerteti. A vándorkiállítást a budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állította össze.

(Nyitókép: Pexels)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?