A sepsiszentgyörgyi Erzsébet-parkba érkezik a legendás Föld-installáció

Sepsiszentgyörgyre is megérkezik Luke Jerram brit művész „világjáró” fényinstallációja, a Föld bolygó hét méter átmérőjű hű mása. A Gaia nevű alkotás részletes NASA-fotók alapján mutatja be a Földet és Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkban, a tó felett lesz megtekinthető.

A látványelem átmérője 7 méter, felületének 1 centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos. A Gaia ritka alkalmat biztosít arra, hogy közelről láthassuk a bolygónk valósághű, 3D-s mását lebegni.

Fotó: szervezők

Sepsiszentgyörgy önkormányzata partnerségben a Lights on Romaniaval július 30. és augusztus 8. között hozza Luke Jerram brit művész fényinstallációját a város központjába. Antal Árpád polgármester szerint ezzel a projekttel az a cél, hogy a Föld bolygót minden eddiginél közelebb hozzák a sepsiszentgyörgyiekhez, nemcsak azért, hogy az emberek egyedülálló élményben részesüljenek és újból felfedezzék bolygónkat, hanem azért is, hogy rájöjjenek, hogy a Föld védelme a mi feladatunk. „Mindennapi döntéseink határozzák meg, hogy milyen lesz ez a bolygó 5, 10 vagy 100 év múlva, mi vagyunk felelősek azért, hogy teljes szépségében adjuk tovább, ahogyan azt Luke Jerram brit művész is illusztrálta a Gaia installációjával”, mondta a polgármester.

A fényinstalláció névadója Gaia az őselemek egyikeként a földet testesítette meg, azaz ő volt Földanya. A Gaia egy olyan kiállítás-sorozat része, amely Kínától Európán át az Egyesült Államokig körbejárja már a világot. Ezúttal 10 napig Sepsiszentgyörgyön lesz látható, és az Erzsébet parkban található tó felett lehet majd megcsodálni. Sepsiszentgyörgy önkormányzata több kísérő rendezvényt is szervez a fényinstalláció mellé.

Kapcsolódók

Kimaradt?