A magyar széppróza napját ünneplik Szatmárnémetiben

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája, az Arany János Alapítvánnyal és a Magyar Írószövetséggel együttműködve ismét megszervezi a Magyar Széppróza Napját, az újra élőben jelentkező szatmárnémeti esemény helyszíne ezúttal az Északi Színház Ács Alajos Stúdióterme lesz, időpontja pedig február 18., péntek 15 óra.

A Magyar Írószövetség kezdeményezésére 2018 óta ünnepeljük a Magyar Széppróza Napját február 18-án, Jókai Mór születésnapján. Jókai Mór születésnapja azért alkalmas a próza ünnepének a megrendezésére, mert írói életműve mai napig a magyar irodalom egyik legnagyobb, megkerülhetetlen teljesítménye.

A szatmárnémeti esemény meghívott vendége Fischer Botond, Horváth Benji és Szántai János, moderátor: Elek György. A meghívott vendégek írásaiból olvasnak fel a Szamos Diákirodalmi Kör tagjai, házigazda: Besenyődi Judit, a Szamos Diákirodalmi Kör elnöke. Az esemény szatmári partnerei: a Szamos Diákirodalmi Kör, a LiterArt – Magyartanárok Egyesülete és a Harag György Társulat.

Az E-MIL a koronavírus járvány előtt is ünnepelte Szatmáron ezt a jeles ünnepnapot, először 2018-ban, az Északi Színház büféjében, a Harag György Társulattal partnerségben. A pandémia idejére on-line térbe költöztetett rendezvény most újra élőben kerül megrendezésre Szatmárnémetiben is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?