A Spotify figyelmeztetéssel egészíti ki a koronavírusról szóló podcasteket

A koronavírus elleni oltással kapcsolatos információkat terjesztő podcast közvetítése miatt bírált Spotify vasárnap bejelentette, hogy figyelmeztetéssel egészíti ki a pandémiával kapcsolatos beszélgetéseket, írja a CNN.

A figyelmeztetés olyan felületre irányítja majd a hallgatókat, amely megbízható információforrásokhoz vezető linkeket tartalmaz, közölték. Emellett nyilvánosságra hozzák a platform szabályzatát, amelyet minden tartalomgyártónak be kell tartania, amennyiben jelen akar lenni a Spotify-on.

Mint írtuk, Neil Young zenéi eltávolítását kérte a Spotify-tól, mert nem akart egy platformon szerepelni Joe Rogan népszerű podcastjével, amely a koronavírus elleni oltással kapcsolatos téves információknak adott helyet. Young példáját azóta több előadó és közszereplő követte.

Néhány hete 270 orvos, kutató és egészségügyi szakember fordult a Spotify-hoz nyílt levéllel, amelyben aggodalmukat fejezik ki a Joe Rogan műsorában elhangzottak miatt. Kiemelték azt a decemberi epizódot, amelyben az Robert Malone virológus szólal meg, aki részt vett az mRNS technológia korai fejlesztési szakaszában, a koronavírus elleni vakcinákat azonban károsnak nevezte.

(Címlapfotó: Pixabay)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?