Megválik a Spotify Neil Youngtól, az oltásellenes podcast marad

Neil Young zenéje lekerül a Spotify streaming-felületről, miután a cég elutasította Joe Rogan népszerű, de a koronavírus-oltással kapcsolatos álhírek terjesztésével vádolt podcastjének eltávolítását, írja a The Guardian.

A New York Times szerint Rogan podcastje, a Joe Rogan Experience a világ és a Spotify egyik legnépszerűbb médiaterméke. 2020-ban Rogan 100 millió dollárért adta el a műsora exkluzív közvetítési jogait a Spotifynak.

Neil Young zenész, énekes nemrég nyílt levélben fordult a kiadójához, amelyben rámutatott: a Joe Rogan Experience-t epizódonként mintegy 11 millióan hallgatják, a Spotify-nak ezért felelőssége van abban, hogy milyen téves információknak ad teret. Ezután kérte, hogy a zenéit távolítsák el a platformról. „Vagy Rogan vagy Young. Mindkettőt nem kaphatják meg” – szögezte le.Neil Young | fotó: Wikimedia Commons

A Spotify szóvivője szerdán megerősítette a Hollywood Reporternek, hogy eltávolítják Young zenéit a platformról. A szóvivő elmondta, hogy szeretnék, ha a világ összes zenéje és audio tartalma jelen lenne a Spotify-on, ezért nagy a felelősségük a hallgatók biztonsága és az alkotói szabadság közötti egyensúly megteremtésében. Hozzátette, hogy részletes tartalmi politikát dolgoztak ki, és a járvány kezdete óta már több mint 20 ezer koronavírussal kapcsolatos podcast-epizódot távolítottak el. Azt is megjegyezte, hogy sajnálják Neil Young döntését, és remélik, hogy hamarosan visszatér a Spotify-ra.

Rogan több téves információnak adott teret a műsorában a járvány kezdete óta. Néhány hete 270 orvos, kutató és egészségügyi szakember fordult a Spotify-hoz, nyílt levelükben aggodalmukat fejezik ki emiatt. Kiemelték azt a decemberi epizódot, amelyben az Robert Malone virológus szólal meg, aki részt vett az mRNS technológia korai fejlesztési szakaszában, a koronavírus elleni vakcinákat azonban károsnak nevezte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?