Egy 80 éves nő azért nem oltatta be magát, mert azt hallotta a tévében, hogy az oltás meddőséget okoz

Bizarr esetet osztott meg kedden este a bukaresti Szent Pantelimon kórház sürgősségi osztályának vezetője, Fiorella Mitroiu. Amikor egy nyolcvanéves nőt koronavírus-fertőzéssel bevittek a kórházba, az ügyeletes orvos megkérdezte tőle, hogy miért nem oltatta be magát. Az idős nő azt mondta, azért, mert félt, ugyanis azt hallotta a tévében, hogy az oltás meddőséget okoz.

Az esetet azért osztotta meg az orvos, hogy rávilágítson, a tájékozatlanság és a társadalom széles rétegeiben hódító álhírek szoros összefüggésben vannak a romániai drámai koronavírus-helyzettel.

„Mi azt reméljük, hogy egy hónap múlva véget ér a koronavírus-járvány negyedik hulláma, de ahogy alakulnak a dolgok az utóbbi napokban, nem hiszem, hogy ennek egyhamar vége lesz, mert azoknak a betegeknek, akik most kerülnek kórházba, még hosszú időre lesz szükségük ahhoz, hogy túl legyenek a betegségen. Nem tudom, mit lehetne tenni, hogy meggyőzzük az embereket, oltassák be magukat! Nem fordulhat az elő, hogy jön egy nyolcvanéves asszony és azt mondja nekem, azért nem oltatta be magát, mert hallotta a televízióban, hogy az oltás meddőséget okoz. El tudják képzelni, mi ez a szint?” – mondta kétségbeesetten a bukaresti kórház orvosa.

Fiorella Mitroiu elmondta azt is, a kórházakban a helyzet drámai. A Szent Pantelimon sürgősségi osztályán már a folyosókon, várótermekben, vizsgálókban, mindenütt koronavírusos betegek vannak, az egyéb sürgősségi eseteket már alig tudják ellátni, mert minden helyiséget és osztályt, például a kardiológiát és a pediátriát is átrendezték a covidos betegek számára.

Az orvosi személyzet kimerült, pihenni sem idejük, sem helyük nincsen a sürgősségin, nyomatékosította a sürgősségi szakorvos.

(Nyitókép: illusztráció. Fotó forrása: katasztrófavédelem)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?