banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Szórványvidéken koncertezik advent időszakában a Kaláka

Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? címmel adventi koncertsorozatot ad a Kaláka együttes a bánsági és erdélyi magyar szórványvidéken. A koncertsorozatot a Haáz Rezső Alapítvány szervezi.

Becze Gábor, Gryllus Dániel, Major Gábor és Radványi Balázs, vagyis a Kaláka együttes december 7-e ás 11-e között Aradon, Temesváron, Nagyszebenben, Brassóban és Élesden örvendezteti meg karácsonyi hangulatú produkciójával a nagyérdeműt.

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

1987-ben jelent meg ez a lemez. Azóta járnak a Kaláka-betlehemesek adventkor „házról-házra”, templomról-templomra, iskoláról-iskolára, színházról-színházra. Minden évben néhány napot Magyarország határain túli magyarlakta vidéken töltenek, így az eddigi kb. 600 karácsonyi előadás harmada Erdélyben, a Partiumban, Kárpátalján, Vajdaságban, a Felvidéken, Burgenlandban, Szlovéniában, a horvátországi Baranyában és Csángóföldön volt, de énekelték karácsonyi koncertjüket Bécsben, Bukarestben, Szarajevóban és Zágrábban is.

Ahogy a karácsony minden generációnak ünnep, így ez az előadás is lehet esti templomi koncert, délelőtti gyerekműsor, vagy hétvégi családi alkalom.

A koncertek időpontjai:

December 7: ARAD – Aradi Magyar Kamaraszínház – 18 óra

December 8: TEMESVÁR – Milleniumi Templom – 19 óra

December 9: NAGYSZEBEN – A Filharmónia Thália terme – 19 óra

December 10: BRASSÓ – Reménység Háza – 19 óra

December 11: ÉLESD – Református templom – 19 óra

Kimaradt?