Tánckavalkád az Erdélyi Magyar Televízióban

Mozgásba lendül az Erdélyi Magyar Televízió a tánc világnapja alkalmából. Április 28. és május 2. között – a már meghirdetett Visszhang különkiadás mellett – más magazinműsorok is a táncművészet köré szerveződnek, így a kedd este látható Kultúrcsepp, a csütörtöki Trendelő, sőt a szombat délutáni Női szeszély is ritmikusra vált.

Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Kolozsvár táncos életéről szól az Erdélyi Magyar Televízió kedd este fél 9-kor kezdődő kulturális műsora, a Kultúrcsepp. A tánc világnapjára bemelegítőként szolgáló magazinban, az említett városokban fellelhető táncos megmozdulásokról, tanfolyamokról, alkotásokról és táncosokról lesz szó. Mindemellett a Nagyváradon május közepén megszervezésre kerülő Infinite Tánc- és Összművészeti Fesztivál előkészületeiről is beszámolunk, ízelítőt adva a rendezvényen látható előadásokból is.

Április 29-én, szerda este fél 10-kor a Visszhang ünnepi különkiadása lesz látható, a tánc világnapja alkalmából. Csíky Borka Boglárka műsorában többek közt a szimfonikus zeneirodalom stilizált tánczenéjéről, a klasszikus és neoklasszikus koreográfiákról, a keringőről, a néptáncról, illetve a tánc és zene sokszínű kapcsolatáról lesz szó.A Visszhang különkiadásának ismétlését április 30-án, csütörtökön 14:25-től láthatják az érdeklődők.

Ugyancsak a tánccal foglalkozik az e heti Trendelő is. Suba Zsuzsi műsorvezető vendégei ez alkalommal a különböző táncműfajok jeles képviselői lesznek, akik többek közt arról is vallanak, hogy milyen életstílust követel meg az embertől a tánc magasfokú művelése. Mozgás mint életforma tehát, az április 30-án este 8-től látható magazinban.

A május 2-án, szombat délután 6 órától kezdődő Női szeszélyben többek közt Borzási Judit salsa oktatóval láthatnak beszélgetést a nézők, de szó lesz még a férfiak és a tánc kapcsolatáról is, illetve a Tavaszi bál ürügyén a társasági tánc közösségépítő, szórakoztató élményéről is. Nem utolsó sorban, A fitt nő című rovatban a tánc és a zene lélekre gyakorolt hatását boncolgatja Visky Anna műsorvezető beszélgetőtársaival.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?