Eseménysorozattal készül a tánc világnapjára a 25 éves Hargita Együttes

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes hivatásos fennállásának huszonötödik évében a Tánc Világnapja alkalmából, Iochom Zsolt fotókiállításának pénteki megnyitója után további két eseményt szervez.

Április 27-én, hétfőn az együttes táncosai és a Zugtáncosok a közelgő Nemzetközi táncnap jegyében várják az érdeklődőket. Találkozás este 7 órakor a Megyeháza galériában, ahol énektanítással kezdődik az est, ezt követően a Városi Művelődési Házban tánctanításon vehetnek részt. A rendezvényt közös ünnepi táncmulatság zárja. „Örömünkre szolgálna, ha az eseményre minél többen jönnének népviseletben.” – teszik hozzá a maszol.ro-hoz eljuttatott közleményükben a szervezők.

A Tánc Világnapján, április 29-én, szerdán nyílt napot tartanak minden tánckedvelő számára. A program reggel 9 órakor kezdődik bemelegítővel. A továbbiakban a látogatók belekóstolhatnak az együttes egy munkanapjába, betekinthetnek a kulisszák mőgé, bekapcsolódhatnak a munkába.  

A csoportok és az egyéni jelentkezők a 0744-880778 telefonszámon jelezzék részvételi szándékukat .

Mindkét esemény része a 25 éves Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes ünnepi rendezvénysorozatnak.

1982 óta április 29-én van a Nemzetközi táncnap avagy A Tánc Világnapja. Az UNESCO egyik tagszervezetének, a Nemzetközi Táncbizottságnak égisze alatt minden évben ezen a napon ünneplik világszerte az emberiség kultúrájának egyik legősibb és legösszetettebb (ön)kifejezési megnyilvánulását: a táncot. Az ünnep célja a tánc népszerűsítése, fontosságának tudatosítása, valamint az, hogy ösztönözzék a kormányokat, hogy támogassák a tánckultúrát és szenteljenek neki táncnak nagyobb teret az oktatási rendszerben.

Kimaradt?