Visszhang különkiadás a tánc világnapja alkalmából

Különleges műsorral ünnepli idén a táncot az Erdélyi Magyar Televízió. A tánc világnapja alkalmából különkiadással jelentkezik a televízió komolyzenei magazinja, a Visszhang: Csíky Borka Boglárka szerkesztő-műsorvezető április 29-én este fél 10-kor vár mindenkit a képernyők elé egy kivételes utazásra a zene birodalmába. Műsorának mottója: „A tánc a szem muzsikája”.

A Visszhang ünnepi különkiadásában mindenekelőtt a tánc és zene sokszínű kapcsolatáról lesz szó. Válasz adatik többek között arra a kérdésre, hogy miként lehet érzelmek kifejezésére használni a tánc nyelvezetét, de szó lesza szimfonikus zeneirodalom stilizált tánczenéjéről, a klasszikus és neoklasszikus koreográfiákról, a keringőről, a néptáncról, mi több, meglepetésként egy rendkívül népszerű és közkedvelt tánctípussal is megismerkedhetnek nézőink.

Mindezen témákat neves meghívottakkal, Bodor Johanna budapesti táncművész-koreográfussal, Benő Barna marosvásárhelyi koreográfussal, Werner Gábor budapesti karmesterrel, Kis Luca Kinga marosvásárhelyi koreográfia szakos egyetemi tanárral, illetve Somodi Katalin versenytánc oktatóval, a marosvásárhelyi Dance Art tánciskola elnökével boncolgatja Csíky Borka Boglárka műsorvezető.

Színes, tartalmas, zenében és táncban gazdag ünnepi összeállítást láthatnak tehát mindazok, akik április 29-én, szerda este fél 10-től az Erdélyi Magyar Televíziót és a Visszhang különkiadását választják.

 

Kimaradt?