Magyar Népmese Napja Marosvásárhelyen

Sok-sok kisgyerekkel, szülővel és nagyszülővel ünnepelte a Magyar Népmese Napját a VÉDEM Egyesület Marosvásárhelyen. Ebből az alkalomból Kádár Annamária Mesepszichológia 2 című könyvét is bemutatták.

Karonülő kisbabák, óvodások és kisiskolások lepték el kedd délután a Bod Péter Diakóniai Tanulmányi Központ nagy előadótermét, illetve a földszinti termeket, ahol számos foglalkozás, vetélkedő, mesehallgatás és játék várta őket, hogy közösen emlékezzenek Benedek Elek születésének 155-ik, halálának 85-ik évfordulójára, és közösen ünnepeljék a Magyar Népmese Napját.

A Diakóniai Központ legfelső emeletén már nemcsak üres ülőhely nem maradt, de sok szülő és nagyszülő állva, egymás válla felett nézte, hogy csemetéje miként merül el a játékban. Bár a jelenlevő kicsik közül nem csatlakozott mindenki, nagyon sokan bekapcsolódtak a hétpróbás foglalkozásokba, ragasztottak, számoltak, ügyeskedtek, mialatt Kádár Annamária legújabb kötetével is megismerkedhettek a felnőttek.

A marosvásárhelyi édesanyákat tömörítő VÉDEM Egyesület második alkalommal szervezett ünnepséget a magyar népmese napjának tiszteletére, ahová olyan sokan eljöttek az idén, hogy a szervezők is meglepődtek. Száznál is több gyerek vett részt a hét próba megmérettetésein – mondta Trella-Várhelyi Gyopár, az egyesület sajtófelelőse, ugyanis eredetileg 70 darab „útlevelet” készítettek, amit ki kellett egészíteni még harminccal, hogy valamennyi, a játékban résztvevő gyereknek jusson. A játék egy mesekeretbe illeszkedett, egy manónak kellett a mosolyt visszaszerezni az arcára. Ez sikerült is, a gyerekek kiállták mind a hét próbát, a mosoly pedig visszaköltözött valamennyiük, így a manó arcára is.

A rendezvényen párhuzamosan folytak a foglalkozások, míg a gyerekek játszottak, addig a felnőttek Kádár Annamária Mesepszichológia 2 című könyvével ismerkedhettek meg. A szerző a könyvbemutató után dedikált, azt követően pedig gyerek-táncház várt az apróságokra.

Kimaradt?