Augusztus elején már fel is avatják a kolozsvári Filmlerakatot

Több mint kétezer euró gyűlt össze magánszemélyektől a Mentsétek meg a mozivásznat! kampány eredményeként, amelyet az idei TIFF nyitógáláján hirdetett meg Tudor Giurgiu fesztiváligazgató. Az összegyűlt összeget a kolozsvári, jelenleg romos állapotban lévő Filmlerakat megmentésére fordítják, amelyet a transilvania reporter portál szerint már augusztus 8-án átadnak felújítva a közösségnek.

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) csapata által kezdeményezett gyűjtés célja, hogy a már-már pusztulásra ítélt Filmlerakatból egy használható kulturális központot hozzanak létre, amelyet élettel és tartalommal lehet majd megtölteni a helyi közösség bevonásával. Az alig másfél hónap alatt 2328 € gyűlt össze magánszemélyektől erre a célra, a szükséges 7000 euró többi részét szponzorok állják – tudta meg a román nyelvű portál.

Az összegből bekerített parkot alakítanak ki a lerakat körül, az épületet kitakarítják, áramot vezetnek be, alkalmassá teszik kulturális és közösségi rendezvények befogadására. A központot augusztus 8-án, a Colours of Cluj fesztivál alkalmával már fel is avatják.

A Filmlerakatról itt írtunk részletesen. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?