Magyar döntősök az innovációs versenyen

A Design Terminál lesz a házigazdája kedden az amerikai Global Impact Competition díjkiosztójának. A döntőbe három magyar ötlet is bekerült.

Három magyar ötlet is döntőbe jutott a NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University nemzetközi innovációs versenyén. A Global Impact Competition döntőjén eldől, kik nyerik meg a 60 ezer dollár összértékű díjat.

Baróthy Anna CALTROPe nevű projektje egy fűzőszerű gátrendszer, ami a természetben katalizátorként működik, és segítségével olyan töltések hozhatók létre, amelyekkel meg lehet menteni a mangrove fákat.

Patonai Zsolt Seedling címre hallgató ötletével 1 és 6 év közti gyermekek szüleinek szeretne segítséget nyújtani. Módszerével a szülők számára is felmérhetővé és fejleszthetővé tenné a gyerekek iskolaérettségi képességeit. A találmány egy tabletre tölthető, professzionálisan kialakított alkalmazás, amelyen a kornak megfelelő fejlesztési játékok taláhatóak.

Robotka Zsolt fejlesztette ki a SignAll szoftvert, amely egy kamera által készített és a számítógépre átvitt képen a felismert jeleket egy nyelvi modul segítségével tiszta mondatokká képes alakítani.

A közép-kelet és dél-kelet európai innovációs verseny nevezői olyan projektekkel jelentkeztek, melyek az alkalmazott technológia révén 3 éven belül pozitív hatással lehetnek milliónyi Közép-és Kelet-Európában élő ember életére.

A döntősök közül ketten nyernek ösztöndíjat a NASA Research Parkba, hogy részt vegyenek a Singularity University képzésén, a nyári Graduate Studies Program-ban.

Kimaradt?