2023-ban falvakban is megszerveznék a múzeumok éjszakáját

Külön megszerveznék a falusi múzeumok éjszakáját 2023-ban, jelentette be pénteken Facebook-oldalán a Romániai Múzeumok Hálózata.

Az új rendezvényt várhatóan 2023 szeptemberében szerveznék meg először kimondottan a romániai községekben és falvakban működő múzeumokat, gyűjteményeket és emlékházakat megcélozva, legyenek azok állami- vagy magántulajdonban.Illusztráció forrása: a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum Facebook-oldala

A Romániai Múzeumok Hálózata arra kéri azokat a tagintézményeit, amelyek vidéki emlékházakat vagy múzeumokat kezelnek, hogy vegyenek részt az induló projektben. A vidéki múzeumok egyébként a hagyományosan májusban megszervezett, országos múzeumok éjszakája rendezvénysorozatban is részt vehetnek, bár ez eddig nem volt jellemző.

A projekt célja a vidéki gyűjtemények szélesebb körben való népszerűsítése, azok bekapcsolása a kulturális és turisztikai körforgásba. „Sok olyan múzeum működik községekben és falvakban, amelyekről sajnos senki sem hallott” – közölték a szervezők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?