2021-ben is várja az erdélyi zenekarok jelentkezését a Siculus fesztivál

Közzétette 2021-es versenyfelhívását a Siculus fesztivált szervező Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. A székelyudvarhelyi zenei fesztivál célja fórumot teremteni, kiugrási lehetőséget biztosítani a saját szerzeményt magyar nyelven előadó hazai zenekarok számára.

A versenyfelhívás szól mindazoknak, akiknek szenvedélye a zene, szeretne közönség előtt fellépni, bemutatkozni, van saját szerzeménye és fejlődni szeretne a Siculus fesztiválon megszerzett díjak és tapasztalatcsere révén.

A tehetségkutató nyertes zenekara 1000 eurós Siculus nagydíjban, további négy díjazott egyenként 500 euró értékű elismerésben részesül, továbbá értékes nyereményekkel, stúdiófelvételekkel, valamint más fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel térhetnek haza. A szervezők szerint a díjak mellett a zenészek, énekesek számára olyan mérföldkő lehet ez a díj, amely itthon biztosít számukra sikert, és a saját szerzeményt, az egyéni zenei produkciót előnyben részesítő zenei verseny új impulzust jelent az élő koncertek hosszas elmaradását követően.

A 9. SICULUS fesztivál időpontja: 2021. augusztus 13–15, a versenyprogram továbbra is kétfordulós. Az első fordulóban rock, pop-rock, indie, jazz, hard rock, folk-rock, alter-rock, metal, funky, hip-hop, stb. zenei stílusok valamelyikét játszó zenekarok két saját magyar nyelvű dallal vagy zenei szerzeménnyel nevezhetnek be interneten.

A fesztiválra való benevezés kritériumai:

  1. két dal demófelvétele, esetleg YouTube-link feltöltése
  2. a benevezési lap kitöltése
  3. a magyar nyelvű dalszövegek feltöltése
  4. egy nagy felbontású zenekari fotó jpg formátumban való feltöltése
  5. szándéknyilatkozat kiöltése az augusztus 13–15. között zajló fesztivál versenyprogramján való részvételről.
  6. a döntőbe való továbbjutás esetén egy Metropol-dal átdolgozásának elkészítése és bemutatása

A jelentkezési határidő 2021. június 30., 16.00 óra, az online regisztráció a siculusfestival.com oldalon történik.  

A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el, a nyerteseket meghívják a Székelyudvarhelyen augusztus 13-15. között megtartandó fesztivál döntőjére. A második fordulóba jutók számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes. A döntőbe került zenekaroktól három zenekari produkciót kérnek, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak max. 15 perc és maximum három dal műsoridő áll a rendelkezésére.

2021-ben a Siculus Fesztivál különleges évfordulót ünnepel: 50 évvel ezelőtt, 1971-ben játszott először a fesztiválon a ma is aktív, legendás zenekar, a Metropol Group. Ehhez kapcsolódik a 2021-es fesztivál második fordulójának egy kötelező versenyszáma: a három eljátszott dal közül egyiknek kötelezően Metropol-feldolgozásnak kell lennie. A szervezők 12 dal valamelyikét javasolják a résztvevők számára, a dalokat a résztvevők saját stílusukra formálhatják, szabadon értelmezhetik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?