Az Anna & The Barbies lesz a 7. Siculus fesztivál főfellépője

Az Anna & The Barbies zárja a szeptember 6-8. között Székelyudvarhelyen megszervezett 7. Siculus fesztivált, az együttes énekese, Pásztor Anna egy zenekarmenedzsmentről szóló beszélgetésen is részt vesz.  

A rendszerváltás előtti erdélyi könnyűzenei életben fontos szerepet játszó, hosszabb szünet után újraélesztett székelyudvarhelyi tehetségkutató szombaton, szeptember 6-án ünnepélyes megnyitóval kezdődik a Márton Áron téren (Patkó), ahol kiállítással, tematikus sátrakkal, a fesztiválhoz hangolt térrel, naponta 15-17 között arcfestéssel színezett gyerekeknek szóló műsorral várják az érdeklődőket.

A versenyprogram pénteken délután fél ötkor kezdődik, 21 órakor nemidevalók címmel zenés slam poetry műsor lesz André Ferenc, György Evelin, Járai-Szabó Richárd és Tófalvi Előd közreműködésével. Ezt követően fellép a tavalyi fődíjas zenekar, a gyergyószentmiklósi 4S Street. A késő esti órákban a Felső G-be Funky-bulira várják a fiatalokat.Szombaton 14 órakor a Patkóban a Siculus szemle előadásaival folytatódik a műsor. Vigh Beáta szerzői jogokról, névbejegyzésről tart előadást, Sarány István pedig a temesvári Garabonciások együttesről a Kriterion Könyvkiadónál megjelent kötetét mutatja be, Zilahi Csaba közreműködésével. Ezt követően zajlik a versenybe lépő zenekarok meghallgatása 20 óráig. Közben 15-20 óra között egykori felvételek tekinthetők meg a Román Televízió Magyar Adása archívumából a székelyudvarhelyi „Nyirő József” Városi Könyvtárban. 21 órakor kezdődik a Patkóban a kézdivásárhelyi Ego Sum zenekar koncertje, 22 órától pedig a kolozsvári Knock Out zenekar lép fel, és a nap ismét bulival zárul.

Vasárnap 14 órától Dénes Adél Hogyan menedzseljünk egy együttest címmel tart előadást, ahol Pásztor Anna, az Anna & The Barbies énekese lesz a meghívott.

16-18 óra között lesz az utolsó versenymeghallgatás, 20 órakor már a gálaműsor kezdődik kiértékelővel, díjazással és a fesztiválnyertes zenekar, majd az Anna & The Barbies fellépésével.

A Siculus fesztivált a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács szervezi. A zsűri elnöke Bartalis Izabella, tiszteletbeli elnöke Boros Zoltán, tagjai André Ferenc, Balázs Imre József, Butu Arnold, Orosz Pál Levente, Virányi Attila, Zilahi Csaba.

Kapcsolódók

Kimaradt?