Több erdélyi versenyző nyert az István, a király iskolába megy tehetségkutatón

Lezárult pénteken a február elején indult István, a király iskolába megy című tehetségkutató verseny, amelynek végeredménye Szörényi Levente és Bródy János rockoperájának iskolásokkal színpadra állított változata lesz. A jelentkezők csapatban és szólistaként szállhattak versenybe a szerepekért.

A versenyre iskolák csapatai, illetve 6-16 éves iskolások jelentkezhettek. A zsűri és a közönség szavazatai alapján kiválasztott szólisták és csapatok listáját a verseny Facebook-oldalán tették közzé. Több erdélyi versenyzőt is találunk a nyertesek között: a kézdiszentléleki Vargyasi Szabolcs érte el az első helyezést Koppány szerepében, a marosvásárhelyi Imre Johanna Sarolt szerepében és a sepsiszentgyörgyi Zöldi Lara Johanna Gizella szerepében, a csapatversenyben pedig a gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola az Esztergom jelenettel, a kézdiszentléleki Apor István Általános Iskola a Koppány vezér jelenettel nyert. A szervezők szombatra ígértek „meglepetést” a szereposztással kapcsolatban.

A zsűri tagjai: 

  • Feke Pál Junior Prima és Artisjus-díjas színész-énekes, „A Társulat” tehetségkutató győztese, István - és az utóbbi időben Koppány - megformálója az elmúlt 12 év „István, a király” előadásaiban
  • Novák Péter énekes, színész, koreográfus és zeneszerző, a Kimnowak zenekar alapítója, a „Fölszállott a páva” tehetségkutató műsorvezetője, számos televíziós műsor írója és szereplője, a 2015-ös István, a király előadás rendezője, Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett művész.
  • Károly Kati a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zenei vezetője, az „István, a király” produkciók zenei vezetője, énektanára, az énekes castingok vezetője, Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett művész
  • Hajzer Nikolett énektanár-karvezető, a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának vezetője
  • Karin Dragos YouTuber, NYX Face Awards & Glamour WOTY nyertes influencer
  • Puskás Peti VIVA és BRAVO díjas énekes, színész, 2016-tól az X-Faktor mentora és zsűritagja
  • Sebestyén Aba POSZT fődíjas rendező, a marosvásárhelyi Nemzeti Színház színművésze és a marosvásárhelyi Yorick Stúdió magyar vezetője
  • Szulák Andrea EMeRTon díjas énekes, színész, műsorvezető, „A Társulat” és „Az ének iskolája” mentora és zsűritagja
  • Szörényi Örs énekes, dalszerző, dobos, az „István, a király” zeneszerzőjének, Szörényi Leventének a fia

A tehetségkutató honlapja szerint a négy győztes csapat és a szóló produkciók győztesei a nagyszínpadi bemutatóban való részvétel mellett elutazhatnak Párizsba, ahol megnézik Versailles-ban a trianoni békeszerződés helyszínét, emellett Disneylandben is eltöltenek egy napot. A rockopera szerzői, Szörényi Levente és Bródy János emellett kiválasztják a nekik legjobban tetsző két énekest, akiknek egy évig lehetőséget biztosítanak a zenei továbbtanulásra.

A négy győztes iskola felkészítő tanárainak munkáját iskolánként összesen egymillió forinttal honorálják, a rajtuk kívül a döntőbe jutott 8 iskola felkészítő pedagógusai ugyancsak iskolánként összesen 300 ezer forint díjazásban részesülnek. A szólista szerepek nyerteseinek felkészítő tanárai gyerekenként 250 ezer forint jutalmat kapnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?