A Csaba királyfi című rockoperát Nagyváradon is bemutaják

Két alkalommal is bemutatják G. Nagy Ilián Csaba királyfi című székely nemzeti rockoperáját Nagyváradon január 18-án az RMDSZ által szervezett Magyar Kultúra Hete programsorozat részeként. FRISSÍTVE: a meghívók elfogytak, mindkét előadás teltházas.

Szabó József, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető elnöke Bulcsu Lászlót, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnökét és G. Nagy Iliánt, a Csaba királyfi című rockopera szerzőjét is köszöntötte a bemutatókat beharangozó csütörtöki, nagyváradi sajtótájékoztatón. A fellépések szervezője a Tudás Alapítvány a váradi RMDSZ-szervezet és Hajdú-Bihar megye közgyűlése partnerek ebben.

A nagy érdeklődés miatt január 18-án, szombaton két előadás is lesz – l5, illetve 19 órától – a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában. A belépés ingyenes, meghívókat a Bihar megyei RMDSZ-szervezet Fekete Sas-palotabeli székházában igényelhetnek január 10-től, 10 és 15 óra között. Mivel a terem 750 férőhelyes, és a pedagógusok érdeklődésének köszönhetően mindkét előadás már félházas, felmerült egy későbbi, szabadtéri bemutató megszervezésének ötlete is, árulta el Szabó József.A két megyének kitűnő a kapcsolata, a 18-i esemény pedig „nemcsak szimbólum, hanem maga az élet” – fogalmazott Bulcsu László.

A Csaba királyfi című rockoperát megjelenésétől kezdve érdeklődés övezi, mondta annak szerzője, G. Nagy Ilián, aki felidézte a gyergyószárhegyi kastélyban és a csíksomlyói nyeregben megtartott előadások mellett a pécsi, debreceni és püspökladányi bemutatókat is. A rockopera az Attilától Álmos koráig tartó időszakot öleli fel, mely a magyar történelemnek kevéssé ismert része, Csaba királyfi pedig a magyar politika egyik jeles alakja, mondta a szerző, aki azt is elárulta: az előadásban az összetartozás jegyében sepsiszentgyörgyi, székelyudvarhelyi, kolozsvári színészek, operaénekesek és rockénekesek mellett fellépnek a Debreceni Hajdú Táncegyüttes művészei is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?