A Térerő nyerte a Siculus Fesztivál fődíját

A sepsiszentgyörgyi Térerő zenekar nyerte a szeptember 6. és 8. között Székelyudvarhelyen zajló Siculus Fesztivál ezer eurós nagydíját, mellé pedig a fellépési lehetőséget a 2020-as Kolozsvári Magyar Napokra, közölte a szervező Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

A nagydíj mellett négy további, egyenként 500 euró pénzjutalommal járó díjat osztott ki a szakmai zsűri: a legjobb zenei szerzemény a temesvári 8Light Minutes zenekaré lett; a legjobb dalszövegért járó elismerést a kolozsvári A Csajod együttes kapta; a legjobb énekes díját Mosneág Anna-Mária, a borszéki Kalandor zenekar énekese vette át; a legjobb hangszerszólistának járó elismerést a csíkszeredai Szuverén Krú basszusgitárosa, János László vehette át. A gyergyószentmiklósi Full Screen együttes lehetőséget kapott arra, hogy stúdiófelvételt készítsen az RTV Magyar Adásában. A kolozsvári Szintaxis, a szászrégeni KentaurSoul és a marosvásárhelyi Urania együttesek a Székelyudvarhelyi Városnapokon kaptak fellépési lehetőséget, a gyergyószentmiklósi Rafters együttes a Kovásznai Városnapokon léphet fel. A borszéki Kalandor együttest a hamarosan megrendezésre kerülő székelyudvarhelyi Őszi Vásárra hívták meg.Mind a 15 zenekar, amely bejutott a Siculus fesztivál második fordulójára, ingyenes belépést nyert  az Anna & The Barbies zenekar által Ópusztaszeren, a csodás Akhal Ménes természetvédelmi területén szervezett Helló Ugar! elnevezésű fesztiválra, ahol a tehetségkutató nagydíját elnyerő zenekar fellépési lehetőséget is nyert.

A székelyudvarhelyi önkormányzat, Székelyudvarhely Művelődési Háza, az Udvarhelyszék Kulturális Egyesület partnerségével megszervezett Siculus fesztivál a Bethlen Gábor Alap, az RMDSZ és a Communitas Alapítvány támogatta.

Kapcsolódók

Kimaradt?