Székelyföldi településeket változtat színpaddá a MAGMA új projektje

Ingyenes közösségi színházi műhelyre várja az érdeklődőket a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Közeg Egyesület. Partnereivel együtt három székelyföldi helyszínen szervezi meg az alkotótáborokat, amelyek célja a kulturális részvétel ösztönzése.

A Play! MOBILE projektet szeptemberben valósítja meg a MAGMA Kortárs Közeg Egyesület, a Pro Progressione (HU), a Kulturanova (RS) és a “di mini teatro” (FR) társszervezésében, valamint a Meet Lab (HU) együttműködésével.

A szervezők közleménye szerint Székelyföldön három helyszínen valósul meg a projekt, öt napos táborok formájában: Csernátonban a Haszmann Pál Múzeum együttműködésével 2019. szeptember 9. és 13. között, az őrkői roma közösségben a Romániai Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókjának munkatársaival szeptember 16. és 20. között, illetve Baróton szeptember 23. – 27. között, a Baróti Városi Művelődési Ház munkatársaival.A Play! MOBILE a közösségi művészi gyakorlat, az adaptálható térspecifikus installációk, a részvételi alapú színházi játék, illetve a művészeti alkotás és a közönség közötti kölcsönhatás platformja – egy kifinomult és inkluzív módszer által. Elsősorban a vidéki közönségek megszólítása, érdeklődésük felkeltése a célja.

A Play! MOBILE közösségi színházi projekt azon 18 évet betöltött résztvevők jelentkezését várja, akiket érdekel a színház vagy azokat, akik egyszerűen csak nyitottak és kíváncsiak az újdonságra, az önkifejezés új formáit szeretnék megtapasztalni, akiknek kihívást jelent a csapatmunka és az ismeretlen egy olyan helyen, ahol bármi megtörténhet. A részvétel ingyenes, viszont a helyek száma korlátozott. Jelentkezni a www.magma.ro honlapon található adatlapon, a magma@maybe.ro címen vagy Dimény-Haszmann Orsolyánál a 0746 103 796-os telefonszámon lehet.

A tábor keretén belül a karakterépítéstől a párhuzamos történetírásig, egy eszköz nélküli színházi módszer elsajátítására nyílik lehetőség a Play! MOBILE nemzetközi csapata segítségével, a NarrAktív technikán keresztül. A résztvevőkkel megalkotott karaktereket és az általuk létrehozott történetet az öt napos műhelymunka végén a település alkalmi közönségének is bemutatják.

A Play! MOBILE projekt négy országban, összesen 12 településen valósul meg az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásával, az AFCN – Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Nemzeti Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alap, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat és Kovászna Megye Tanácsa támogatásával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?