Farsangi nyílt napot szervez a Szigligeti Színház

Február 16-án, szombaton farsangi nyílt napot szervez a nagyváradi Szigligeti Színház: az egész napos programsorozat célja, hogy a színházbarátok megismerkedhessenek a Sonnenfeld-palotában található multifunkcionális művészeti központtal és annak új, emeleti tereivel. A szervezők ugyanakkor gyűjtést is hirdetnek a Szigligeti Stúdió további épületfejlesztésére.

A színház közleménye szerint a nyílt nap 15 órakor jótékonysági vásárral és a Lilliput Társulat közreműködésében szervezett farsangi játszóházzal kezdődik. A vásár keretében a színház társulati tagjai által készített süteményeket, illetve tombolát vásárolhatnak az érdeklődők.Délután öt órától, a stúdió fekete termében a márciusban bemutatandó új, nagyszínpadi előadás, a Napnyugat expressz kulisszáiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők. A nyílt próbát a Matei Vișniec-dráma rendezője, Zakariás Zalán tartja.

Szintén délután öt órától a Nagyvárad Táncegyüttes tart táncszínházi beavatót, Ki vagy te, táncszínház? címmel. A félórás foglalkozásokra előzetes regisztráció szükséges. A nyílt próbát követően smink- és frizurasarokkal, illetve helyszínen kölcsönözhető ruhákat kínáló jelmeztárral készülnek a szervezők. Az estet 21 órától karaoke-party zárja. A táncszínházi beavatóra és a karaokéra regisztrálni az esemény Facebook- és weboldalán lehetséges.

Az eseményekre a belépés ingyenes, a szervezők ugyanakkor várják a közönség szívélyes felajánlásait, adományait.

Kapcsolódók

Kimaradt?