banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Összekapcsolnák Magyarországot a tervezett Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi úttal

Fotó: Wikipedia/Vidovenyecz ZsoltElőzetes döntéselőkészítő tanulmány készül az M44-es gyorsforgalmi út sarkadi térség irányába történő meghosszabbításáról és a tervezett romániai gyorsforgalmi úttal történő összeköttetéséről - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat szerdán közleményben az MTI-t.

Mint írják, Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke fogadta szerdán Békéscsabán Thoroczkay Zsoltot, az Innovációs és Technológiai Minisztérium főosztályvezetőjét és Antoni Zsoltot, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetőjét, valamint Cserkúti Andrást, a Magyar Közút Zrt. Békés megyei igazgatóját, Nagy Ferencet, Békéscsaba alpolgármesterét, Povázsai Pált, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda-vezetőjét, valamint a Békés Megyei Kormányhivatal képviselőit. A tanácskozáson megvizsgálták annak a lehetőségét, hogy az M44 meghosszabbításával hogyan lehetne Magyarországot és Békés megyét összekapcsolni a tervezett partiumi gyorsforgalmi úttal.

Herczeg Tamás, Békés megye 1. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője egy szerdai békéscsabai városházi rendezvényen arról beszélt, hogy a magyar kormányzati szándék az, hogy "az M44-es gyorsforgalmi út ne álljon meg Békéscsabánál, hanem haladjon tovább a Partium felé".

Szintén szerdán adták át Békéscsaba határában az 5,2 kilométeres, nettó ötmilliárd forintból zöldmezős beruházásként megvalósított úgynevezett Fürjesi utat, amelynek kivitelezése az M44-es gyorsforgalmi úthoz kapcsolódott.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?