Összecserélték a szerencsétlenség áldozatát és túlélőjét

Fotó: MTIÉdesanyja már meglátogathatta a tapolcai vonatbaleset túlélőjét, azt a lányt, akit napokig halottnak hittek a hatóságok. Móni egyértelműen felismerte, hogy Melani fekszik a kórházban, aki jelenleg mélyaltatásban van. A sofőr szülei viszont nemcsak fiúkat, Zoltán gyászolják, hanem az eddig túlélőnek hitt 17 éves lányukat, Dórit is.

Mint korábban írtuk, január elsején, egy szilveszteri házibulit követően öt fiatal utazott egy Skodában, amikor a sofőr a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott a magyarországi Tapolcánál. A jármű az arra közlekedő vonattal ütközött. A szerelvény 60 méteren át tolta az autót, amelyben 5 fiatal utazott.

Négyen a helyszínen életüket vesztették, egy utast életveszélyes állapotban szállított a mentőhelikopter a szombathelyi kórházba. Napokig arról szóltak a hírek, hogy a túlélő, a helyszínen életét vesztetett sofőr 17 éves húga, Dóri. Nagyszülei sírva nyilatkoztak arról, hogy a lányt mélyaltatásban tartják, több műtét vár rá. Melanit, az autó másik női utasát, pedig szülei gyászolták. Január 3-án azonban döbbenetes fordulat állt elő.

Éjszaka, Melani édesanyjához becsöngettek a rendőrök, akik közölték, hogy összecserélték a két lányt és Melani él, Dóri pedig még a helyszínen meghalt. A 17 éves lány szülei így mindkét gyermeküket elveszítették a balesetben, idősebb fiúk, Zoltán még a helyszínen meghalt.

Dóri szülei a járványhelyzet miatt a szülők nem mehettek be a kórházba, pedig a látogatás során nyilvánvalóan azonnal rájöttek volna, hogy nem Dóri fekszik a betegágyon, vagyis két gyermeküket veszítették el – írja a Bors. A lap azt írja, már a koporsó kiválasztására készültek a halottnak hitt lány szülei. Még a rendőrségre is bementek, hogy a halott lány ruháit átvegyék. Azokat egy zsákban kapták meg, de érthető módon nem kívánták megnézni.

A Bors információi szerint a tévedés azzal magyarázható, hogy valamiért a hátul, középen ülő Melani lábaihoz került Dóri igazolványa. A hibára hétfőn jöttek rá a rendőrök, ekkor keresték fel a túlélő lány szüleit. „A felfoghatatlan tragédia után a gyász közben, tegnap, rendőrnyomozók kerestek meg, és közölték, hogy az azonosításkor tévedés történt, és nem az én gyermekem halt meg. Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek” – így tudatta a világgal Mónika, Melani édesanyja, hogy lánya mégis él.

Mónika, a tévedés után, végül bemehetett a kórházba, ahol azonnal felismerte a lányát. Melani arca nem sérült különösebben, ráadásul a kezén még mindig látható egy néhány héttel ezelőtti sérülése, amit egy törött üvegtől szerzett. Melani egyébként köldökpiercinget is viselt, miközben Dóri még nem hordott ilyen ékszert.

A Blikk információi szerint Melani mindkét lábán combnyaktörést szenvedett, de egy tüdőműtéten is átesett, mivel az egyik bordája átszúrta azt. Jelenleg mélyaltatásban tartják, a családja azonban bízik benne, hogy javul majd az állapota, és el tudja mondani, hogyan történhetett a baleset. A tévedéshez egyébként az is hozzájárulhatott, hogy Melani a baleset idején a barátnője, Dóri kabátját viselte.

Nem ez az egyetlen egy tévedés, amely a tapolcai vonatbaleset kapcsán történt. A baleset estéjén Tapolca polgármestere Facebook bejegyzésében azt írta, hogy hivatalos helyről kapott értesítést arról, hogy a baleset egyetlen egy túlélője is meghalt. Másnap a szombathelyi kórház vezetősége cáfolta az értesülést. 

Kapcsolódók

Kimaradt?