Huszonegy év után lemond ENSZ-megbízatásáról Angelina Jolie

Huszonegy évi szolgálat után Angelina Jolie lemondott az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottjaként betöltött tisztségéről, az amerikai színésznő a jövőben másképp kíván dolgozni, és átfogóbb humanitárius kérdésekben.

„Az ENSZ-ben végzett húszévi munka után úgy érzem, itt az ideje, hogy másképp dolgozzam, közvetlenül elkötelezve magam a menekültek és a helyi szervezetek iránt” – írta Angelina Jolie a főbiztosság által pénteken közzétett közleményében.

Fotó forrása: az ENSZ menekültügyi ügynöksége

„Angelina Jolie nagyon hosszú ideig volt az UNHCR humanitárius ügyekben dolgozó fontos partnere. Nagyon hálásak vagyunk neki a szolgálatban eltöltött évtizedeiért, elkötelezettségéért és a megkülönböztetett figyelemért, amelyet a menekültek és a menekülésre kényszerítettek iránt tanúsított” – hangsúlyozta Filippo Grandi, a világszervezet menekültügyi főbiztosa.

Az évek során Angelina Jolie, Hollywood egyik legemblematikusabb arca több mint hatvan utazást tett különböző helyszíneken, hírnevét és médiára gyakorolt vonzerejét utazásai során a menekültek ügyének szentelve.

Nemrégiben Jemenben és Burkina Fasóban járt az UNHCR képviseletében, hogy a világban a leginkább alulfinanszírozott és legkevesebb érdeklődést kiváltó szükséghelyzetben élő belső menekültekkel találkozzék.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?