Úgy tűnik, Elon Musk és Angelina Jolie nem járt a hétvégén Romániában

A román belügyminisztérium két hivatalnoka is megerősítette, hogy Elon Musk és Angelina Jolie nem érkezett meg Romániába a hétvégén, noha a romániai média jelentős része kész tényként közölte, hogy a világ leggazdagabb embere kibérelte a törcsvári kastélyt, hogy Halloween-partit szervezzen, és a különleges helyszínen fogadja a vendégeit, ahová a híresztelések szerint hivatalos volt a sztárszínésznő is.

A Libertatea hétfőn délelőtt közölte, hogy a belügyminisztériumból két külön forrásuk is azt mondta: „Elon Musk nem érkezett meg Romániába”, illetve, hogy „Angelina Jolie sem”. A lap hozzátette: a belügyi tárcánál dolgozó forrásaiknak rálátásuk van az országba be- és kilépők adatbázisára, és mivel mindkét híresség az Amerikai Egyesült Államokból érkezett volna, szerepelniük kellene a határátlépési adatbázisban. Ott pedig nem szerepelnek.

A törcsvári kastély legalább jókora sajtónyilvánosságot kapott | Fotó forrása: Castelul Bran Facebook-oldal

A média jelentős része kész tényként közölte, hogy a Tesla tulajdonosa megérkezett Romániába, bár volt, ahol azt írták, szombaton, mások szerint vasárnap. Amint a Maszolon megírtuk, a milliárdosok privát eseménye a sajtó teljes kizárásával zajlott, a világ leggazdagabb emberét senki sem látta, és Angelina Jolie érkezéséről, illetve romániai tartózkodásáról sem volt meggyőző információ. Csupán híresztelések, állítólagos szemtanúk és turisták elmondásai alapján számoltak be a hírtelevíziók a nem mindennapinak vélt eseményről, a hipotézisek pedig nem csak a médiamunkásokat, az olvasótábort is félrevezették.

A hírtelevíziók vasárnap azt közölték, hogy Elon Musk Brassópojánán töltötte a szombatról vasárnapra virradó éjszakát, ahol egy szálloda éttermében bulit is rendeztek, de erről, illetve a meghívottakról sem hivatalos, vagy legalább is ellenőrizhető információ, sem pedig fényképek vagy videók nem készültek – csupán két videórészlet került ki a médiába, ezeken az látszik, hogy jelmezbe öltözött emberek táncolnak, semmi több.

Igaz azonban, hogy több milliárdos vállalkozó a „Drakula-kastélyban” bulizott vasárnap este, illetve ezt megelőzően Brassóban is tettek egy sétát néhányan. A meghívottak között szerepelt és jelen is volt a buliban Peter Thiel, a PayPal alapítója és élettársa, Matt Danzeisen, valamint Adrian Grenier színész is. A többiekről semmi biztosat nem tudni, így azt sem, hogy Larry Page vagy Sergey Brin, a Google társalapítói megérkeztek-e Romániába.

Amint megírtuk, Alexandru Prișcu, a Törcsvári kastély igazgatója sem árult el részleteket a titokzatos vasárnap esti Halloween-partiról. „A vendéglista a megrendelőé, és az is marad. Nem ez lenne az első eset, hogy nagy nevek a tudtunk nélkül érkeznek a rendezvényeinkre. De jelenleg egyáltalán nincs hivatalos információ” – idézte a Pro TV a kastélyigazgatót.

Vannak olyan médiatermékek, amelyek még hétfőn délelőtt is kész tényként kezelték a világ leggazdagabb emberének Romániába érkezését, holott ennek semmilyen meggyőző bizonyítékát nem találni. Egyetlen Twitter-bejegyzés volt az, amit állítólag Elon Musk publikált vélhetően Brassópojánáról („A frissen sült kenyér és sütemény az élet nagy örömei közé tartozik”), amely valóban arra engedett következtetni, hogy megérkezett Romániába, de immár ennek hitelessége is megkérdőjeleződött, és az sem biztos, hogy valóban Musk tweetelte ki az üzenetet, illetve ha mégis, akkor nem viccelt-e, ugyanis az üzletember szeret tréfát űzni a közösségi médiában.

A vasárnap esti törcsvári buli idején egyébként a Greenpeace Románia tüntetést szervezett a kastély elé, és üzeneteiket az ódon építmény egyik tornyára vetítették. Az aktivisták a médiaérdeklődést kihasználva arra hívták fel a figyelmet, hogy a romániai erdőknek mindössze két százaléka védett, illetve a korrupció és az illegális erdőirtások nagymértékben veszélyeztetik az ország erdőit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?