FRISSÍTVE - Nagy buli volt a törcsvári kastélyban Halloween alkalmával, de Elon Musk nem járt Romániában

A román hírtelevíziók és bulvároldalak szerint Elon Musk, a világ leggazdagabb embere néhány napig Romániában tartózkodik, hogy belekóstoljon a Halloween varázsába Vlad Țepeș havasalföldi fejedelem, vagyis Drakula gróf törcsvári kastélyában. Állítólag nem is egyedül érkezett, hanem milliárdosok és hollywoodi sztárok kíséretében. FRISSÍTÉS: Hétfőn reggel kiderült, sem Elon Musk, sem Angelina Jolie nem járt Romániábam a hétvégén. 

Bár a nagy bulira a Törcsvári „Drakula” kastélyban kerül sor vasárnap este, Elon Musk a brassópojánai vendégfogadásba is belekóstolt.

A hírtelevíziók jelentései szerint a vendégeket szombat este fél nyolc körül kenyérrel és szilvapálinkával fogadták a brassópojánai étteremben. Elon Musk szombat este egy Twitter-bejegyzést tett közzé: „A frissen sült kenyér és sütemény az élet nagy örömei közé tartozik”, írta a milliárdos, sokan ebből arra következtettek, hogy Brassópojánáról twettelt az üzletember.

Illusztráció forrása: Agerpres/EPA

A szombat esti eseményt egy étterem udvarán tartották a sajtó teljes kizárásával, az újságírók csak kívülről figyelhették az eseményeket és a helybéliek elbeszéléseire támaszkodhattak. Az egyik szemtanú elmondta: az étteremhez (amelyben a szombati bulit tartották) vezető út egy részét két oldalról fáklyákkal világították meg, belülről pedig dobok hangja és „titokzatos zajok” szűrődtek ki. Az egyik turista úgy tudja, hogy Elon Musk korábban már érdeklődött a Brassópojánán található híres esztenáról is, ahol kemencében sült friss kenyeret lehet kapni.

Alexandru Prișcu, a Törcsvári kastély igazgatója sem árult el részleteket a titokzatos vasárnap esti halloweeni partiról. „A vendéglista a megrendelőé, és az is marad. Nem ez lenne az első eset, hogy nagy nevek a tudtunk nélkül érkeznek a rendezvényeinkre. De jelenleg egyáltalán nincs hivatalos információ. Hihetetlen lenne, nemcsak a Törcsvárnak, hanem Romániának is” – idézte a Pro TV.

Sajtóhírek szerint Elon Musk vendégeinek egy része csak vasárnap délután érkezett meg Romániába, a sztárokat folyamatosan, szigorú biztonsági intézkedések közepette szállították a törcsvári kastélyba. A Tesla tulajdonosa látogatásának hírére turisták ezrei érkeztek vasárnap a helyszínre, hogy meggyőződhessenek a látogatásról, azonban sem az emberek, sem a sajtó nem láthatta a világ leggazdagabb emberét és meghívottjait, csupán a megszokottnál nagyobb készülődés és a biztonsági intézkedések utaltak arra, hogy valami nagyszabású rendezvény van készülőben a Románia egyik jelképének számító kastélyban.

Amint a Maszolon megírtuk, a román bulvármédia szerint a Tesla alapítója és a Twitter új tulajdonosa a hétvégén Romániába látogat, a törcsvári (Bran) kastélyt kibérelte egy privát partira, amelyen több milliárdos üzletember és hollywoodi sztár is részt vesz. A látogatást azonban senki sem erősítette meg hivatalosan, és a vendéglistát is hétpecsétes titokként kezelik. 

Fotó forrása: Castelul Bran Facebook-oldal

A Libertatea beszámolója szerint a kastélyt vasárnap estére bérelte ki, amikor az amerikaiak a Halloweent ünneplik. A vendégek éjszaka, sötétben érkeznek a helyszínre, hogy a kíváncsiskodók ne ismerjék fel őket.

Elon Musk privát partiján állítólag részt vesz többek között Angelina Jolie színésznő, Larry Page és Sergey Brin, a Google társalapítói. 

Senki sem látta a mágnást, nem hiába: nem járt itt

A román belügyminisztérium két hivatalnoka hétőn reggel megerősítette, hogy Elon Musk és Angelina Jolie nem érkezett meg Romániába a hétvégén, noha a romániai média jelentős része kész tényként közölte, hogy a világ leggazdagabb embere kibérelte a törcsvári kastélyt, hogy Halloween-partit szervezzen, és a különleges helyszínen fogadja a vendégeit, ahová a híresztelések szerint hivatalos volt a sztárszínésznő is.

Libertatea hétfőn közölte, hogy a belügyminisztériumból két külön forrásuk is azt mondta: „Elon Musk nem érkezett meg Romániába”, illetve, hogy „Angelina Jolie sem”. A lap hozzátette: a belügyi tárcánál dolgozó forrásaiknak rálátásuk van az országba be- és kilépők adatbázisára, és mivel mindkét híresség az Amerikai Egyesült Államokból érkezett volna, szerepelniük kellene a határátlépési adatbázisban. Ott pedig nem szerepelnek.

Az esetről itt írunk bővebben. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?