banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Elvontatták az Ever Givent, újra hajózhatóvá vált a Szuezi-csatorna

Újra megindulhat a forgalom a Szuezi-csatornán, miután a mentőegységek kiszabadították az Ever Given nevű óriási teherhajót – írja az Euronews.

A világ egyik legnagyobb, közel húszezer konténert szállító járműve múlt kedden fordult keresztbe, ezzel blokkolva a világ egyik legforgalmasabb kereskedelmi útvonalát.

A mentőegységek több mint húszezer tonna homokot távolítottak el, mire sikerült megmozdítani a hajót és távolabb tudták vontatni a parttól, ezt követően menetirányba állították és beindították a motorjait. Az Ever Givent a csatorna melletti tavak egyikére vontatják, hogy átvizsgálják és javítsák az esetleges műszaki problémákat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Mint korábban írtuk, óránként 400 millió dollár kárt okozott a világgazdaságnak az, hogy egy hétig szünetelt az áruforgalom a világ legforgalmasabb vízi útvonalán. A Bloomberg amerikai gazdasági magazin becslései szerint a forgalom fennakadása a csatornában súlyos fennakadásokat okozhat a kávé és a WC-papír piacán, de sok más terméket illetően is éreztetni fogja a hatását.

(Címlapon az Ever Given | Fotó: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

Kimaradt?