Egy román EP-képviselő szerint a Moldovai Köztársaság készen áll az EU-csatlakozási tárgyalásokra

Corina Crețu európai parlamenti képviselő kedd este Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén kijelentette, hogy a Moldovai Köztársaság készen áll arra, hogy a jövő év elején megkezdje a csatlakozási tárgyalásokat, tekintettel a folyamatban lévő reformokra és a geopolitikai helyzetre.

Az európai parlamenti képviselő Facebook-bejegyzésében számolt be strasbourgi felszólalásáról. Szerinte a Moldovai Köztársaság Európai Unióhoz való csatlakozásának óhaját határozottan kifejezte, „szilárdan kiállt az Oroszországból érkező hibrid támadásokkal szemben, megbirkózott a többszörös válsággal, és tárt karokkal fogadta a lakosság számához képest legnagyobb számú ukrán menekültet”.

Moldova tavaly június 23-án az Európai Unió tagjelölt országává vált. „A múlt héten Chișinăuban jártam, és biztosítani szeretném önöket arról, hogy a Moldovai Köztársaság készen áll arra, hogy a jövő év elején megkezdje a csatlakozási tárgyalásokat, figyelembe véve mind a folyamatban lévő reformokat, mind a nép európai törekvéseit, amelyeket az Európai Moldova Közgyűlésen egyértelműen kifejeztek, de figyelembe véve a geopolitikai helyzetet is” – írta Corina Crețu.

A képviselő szükségesnek tartja, hogy a Moldovai Köztársaságot bevonják az európai programokba, valamint hogy minél hamarabb részesülhessen az EU előcsatlakozási pénzügyi eszközeiből.

(Nyitókép forrása: Corina Crețu Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?