banner_uTEymvI8_970x250.jpg
banner_r1k9kdWS_300x250.jpg

Arthur medve ügye: megszólalt a Székelyföldön vadászó herceg

Az Agent Green természetvédő szervezet által orvvadászattal gyanúsított herceg azt állítja, hogy a törvények tiszteletben tartásával lőtt ki egy barnamedvét a háromszéki Ozsdola közelében idén márciusban.

Az Ausztriában élő Emanuel von und zu Liechtenstein pénteki állásfoglalása szerint jogszerűen szerezte meg a kilövési engedélyt a román hatóságoktól, és nem azt az Arthur néven ismert kapitális hímet terítette le, amelyik az Agent Green szerint az Európai Unióban élő medvék legnagyobb példánya volt.

A herceg közölte, hogy helyi vadászok kíséretében, lakott területtől mintegy 250 méterre lőtte ki a medvét. „Mivel ez a medve rendszeresen bejárt a faluba, az illetékes román hatóságok veszélyesnek nyilvánították. Törvényesen szereztem meg a kilövési engedélyt” – fogalmaz a liechtensteini uralkodóház tagja az osztrák sajtónak szétküldött közleményében.

A herceg ugyanakkor arról biztosította a közvéleményt, hogy segíteni fogja a március vadászaton történtek feltárásában a román hatóságokat.

Mint korábban írtuk, az Agent Green szervezet az ausztriai VGT állatvédő egyesülettel közös közleményben tiltakozott, amiért szerintük a herceg az ozsdolai gazdaságokban gyakran kárt tevő fiatal nőstény medve kilövésére kapott engedéllyel az Arthur néven emlegetett, 17 éves kapitális hímet terítette le, 7000 eurót fizetett a vadászatért, és el is szállította a trófeát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter portálunknak korábban azt nyilatkozta: a környezetőrség és az erdőőrség ki fogja deríteni, valóban azt a medvét terítette-e le a külföldi vadász Ozsdolán, amelyre a Botos Vadásztársaságnak a beavatkozási kvóta alapján kilövési engedélye volt.

(Címlapfotó forrása: Agent Green)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?