Agyonlőttek két túszejtőt Kenyában

A rendfenntartók agyonlőttek két túszejtőt csütörtök este a kenyai Garissa városában, ahol iszlamista fegyveresek megszálltak egy egyetemi épületet – közölte a belügyminisztérium.

A tárca azt írta a Twitteren, hogy a biztonsági erők fokozzák erőfeszítéseiket a túszul ejtett diákok kiszabadításáért. Beszámolók szerint lövések hallatszottak az épületből.

Az al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia fegyveresei csütörtök hajnalban támadták meg az egyetemet. A támadók az épületbe behatolva válogatás nélkül lőni kezdtek a bent lévőkre. A rajtaütésben eddig tizenhét ember halt meg, legalább hatvanöten megsebesültek.

 A magyar külügyminisztérium ismeretei szerint magyar állampolgár nem tartózkodik a tartományban, így a támadásnak vélhetően nincs magyar áldozata. A minisztérium a kenyai magyar nagykövetség segítségével folyamatosan nyomon követi a jelenleg is zajló eseményeket. Hangsúlyozták: a leghatározottabban elítélik a gyűlölet vezérelte kegyetlenkedéseket, "az emberi élet sérthetetlenségét meggyalázó gaztett semmivel sem indokolható". Együttérzésüket fejezik ki az elhunytak családtagjainak, és osztoznak fájdalmukban - írták.

Az intézmény 815 hallgatója közül mindössze 292-nek a hollétéről tudnak. Azt még mindig nem tudni, hány diákot tartanak fogva a terroristák a rendőrség és a hadsereg által ostromgyűrűben tartott épületben.

A kenyai belügyminiszter csütörtök késő délután hírek szerint 70 halottról és 79 sebesültről beszélt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?