A gyerekek lemészárlása még az afgán táliboknak is sok volt

Ártatlan emberek, gyerekek és nők szándékos megölése sérti az iszlám alapelveit - közölte az afgán tálibok szóvivője a véres pesavari merényletre reagálva.

Elítélték az afganisztáni tálibok a pakisztáni társaik által egy pesavari iskola ellen kedden elkövetett merényletet, amelyben 141 ember halt meg. Ártatlan emberek, gyerekek és nők szándékos megölése sérti az iszlám alapelveit - mondta az afgán tálibok szóvivője.

Az afganisztáni és a pakisztáni tálibok szervezetileg ugyan elkülönülnek egymástól, de együttműködnek. Mindkét csoport országa kormányának megdöntésére és iszlamista állam létrehozására törekszik.

pesavari merényletben fegyveresek 141 emberrel, köztük 132 diákkal végeztek. A pakisztáni tálibok egyik szóvivője azt mondta, az akció megtorlás volt a hadsereg észak-vazirisztáni törzsi területen véghezvitt műveleteiért, amelyek az iszlamisták ellen irányulnak a tálibok hátországának tekintett régióban, az afgán határhoz közel. A tálibok szerint a katonaság ártatlanokkal is végzett bevetései során.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?