Rekordsötétség volt a Föld óráján

Rekordrészvétellel zajlott az idei Föld órája. „Ez volt minden idők legnagyobb Föld órája-rendezvénye. A lekapcsolási esemény globális mozgalommá nőtte ki magát, amely világszerte tudatosította a klímavédelem fontosságát, és immár szerte a világban konkrét projekteket finanszírozhat” – közölte vasárnap a szervező WWF-Earth Hour szóvivője, Franko Petri.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezéséhez az idén 162 ország több mint 7000 városa csatlakozott. Olyan világhírű építmények borultak sötétségbe 60 percre, mint a dubaji Burdzs Kalifa felhőkarcoló, a tokiói Tokyo Tower, a moszkvai Kreml, a párizsi Eiffel-torony, a vatikánvárosi Szent Péter-bazilika, a New York-i Empire State Building és a San Franciscó-i Golden Gate híd, de elsötétült a Las Vegas Strip is.

Ausztráliában, ahonnan a kezdeményezés 2007-ben elindult, idén a klímaváltozásra különösen érzékeny Nagy-korallzátony került a kampány középpontjába. Canberrában a parlament épülete előtt 4000 gyertyával írták ki a „Lights out for the Reef” (Kapcsoljuk le a fényeket a zátonyért) szöveget.

A kampány nagykövete idén a Pókember volt. A WWF indoklása szerint azért egy szuperhőst választottak a kezdeményezés arcának, mert remélik, a népszerű képregényfigura arra ösztönzi az embereket, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

Ennek megfelelően a globális esemény idei központjában, Szingapúrban A csodálatos Pókember 2. című film főszereplői, Andrew Garfield, Emma Stone és Jamie Foxx vezetésével kapcsolták le a fényeket. A központi eseménynek helyet adó Marina Bay több mint 60 ikonikus épületének díszkivilágítását kapcsolták ki egy órára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?