A kormány is csatlakozik a Föld Órájához szombaton

Csatlakozik a kormány a Föld Órájához – jelentette be Korodi Attila környezetvédelmi miniszter csütörtökön. A miniszter a szerdai kormányülésen javasolta, hogy a minisztériumok és alárendelt intézményeik is csatlakozzanak a WWF kezdeményezéséhez, és oltsák le villanyaikat, kapcsolják ki nem létfontosságú elektromos berendezéseiket március 29-én, szombaton este fél kilenc és fél tíz között.

„Örülök, hogy a kormányban dolgozó kollégáim és a miniszterelnök nyitottak voltak a javaslatra. Ez egy lehetőség, hogy felhívjuk a figyelmet arra, életmódunk káros hatással van a környezetre, pusztítja a természeti erőforrásokat” – nyilatkozta a környezetvédelmi miniszter, majd hozzátette: a képviselőház és a szenátus elnökét, valamint a megyei tanácsok elnökeit is felkéri levélben, hogy csatlakozzanak az eseményhez.

A Környezetvédelmi Minisztérium útmutatót is készít, amelyet március 28-án eljuttatnak minden érdekelt félhez.  

Mint ismert, a Föld Órája a Természetvédelmi Világalap (WWF) által elindított esemény, amelyre minden március utolsó szombatján kerül sor. Tavaly 152 ország 7000 városában oltották el a villanyt, kapcsolták ki a kölönféle elektromos készülékeket. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?