Március 15.: Székelyföldön tartják az RMDSZ központi rendezvényeit

A magyar nemzeti ünnep alkalmával az RMDSZ központi rendezvényeit idén Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában szervezik meg – közölte pénteken a szövetség sajtóirodája.

E szerint március 15-én Kelemen Hunor szövetségi elnök előbb Sepsiszentgyörgyön, majd Csíkszeredában részt vesz és mond beszédet az ünnepi megemlékezéseken. Mindkét rendezvényen felszólal az erdélyi látogatáson tartózkodó Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

A Kelemen Hunor meghívására erdélyi körúton tartózkodó Seszták Miklós, Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere vasárnap 12.30-tól Szatmáron, a Petőfi szobornál mond ünnepi beszédet. A megemlékezésen részt veszt Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének elnöke, valamint Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szövetség Szatmárnémeti városi szervezetének elnöke.

Az RMDSZ politikusai több erdélyi településen is jelen lesznek a március 15-i ünnepségeken. A rendezvények részletesen programja itt olvasható.

Kimaradt?