Schumacher közlekedési balesetet okozott Spanyolországban

Spanyolországból származó hír szerint vizsgálat folyik egy közlekedési balesettel kapcsolatban, amelyet a december 29. óta kómában fekvő Michael Schumacher okozott még novemberben Sevilla közelében.

A baleset 2013. november 17-én, 18.50-kor történt, amikor a spanyolországi magánúton lévő Schumacher egy bérelt Audi A4-sel állítólag felborított egy motorkerékpáros, miután nem adta meg neki az elsőbbséget egy körforgalomban. A motoros (bizonyos Francisco M. A.) az esés következtében eltörte a csuklóját. A Marca szerint a benyújtott keresetben a motoros kárpótlást kér a sérülése miatt, valamint a megrongálódott ruházatáért, órájáért, motorkerékpárjáért és a sisakjáért.

A hivatalos jegyzőkönyv szerint a balesetet egy A4-es Audi sofőrje okozta a közlekedési szabályok megsértésével.

Az ügyből – az egyik illetékes szerint – valószínűleg nem lesz per, mivel az autókölcsönzővel szerződésben álló biztosító elismerte a felelősségét, és peren kívül megegyezik a sértettel annak kártalanításáról.

A síbalesete óta kómában lévő Schumacher a menedzsere legutóbbi tájékoztatása szerint rövid időszakokra az éberség jeleit mutatja, azaz tovább javul az állapota. A korábbi Formula–1-es pilóta teljes gyógyulása azonban továbbra is kérdéses.

Kimaradt?