A PNL „csuklik” az RMDSZ-nek tett Ponta-ajánlat miatt

Crin Antonescu liberális pártelnök, a Szociál-Liberális Szövetség (USL) társelnöke hétfő hajnalban leszögezte: egyelőre nem lehet arról beszélni, hogy a győztes USL koalíciós tárgyalásokra hívta volna az RMDSZ-t.hasotti-antonescu

„Úgy gondolom, Victor Ponta eléggé értetően fogalmazott: nyitottak vagyunk szövetkezési formákról tárgyalni az RMDSZ-szel az alkotmány módosítása érdekében. Ez az ajánlatunk akkor is érvényben marad, ha megszerezzük a mandátumok kétharmadát” – fogalmazott a kormányfőnél sokkal visszafogottabban Crin Antonescu. Hozzátette: az alaptörvény módosításában be kell vonni az ellenzékek, tehát az Igaz Románia Szövetséget (ARD) és Dan Diaconescu Néppártját (PPDD) is.

Mint korábban írtuk, Victor Ponta kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kevéssel az urnazárás után bejelentette, telefonon egyeztetett Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel arról, hogy már hétfőn üljenek le tárgyalni az együttműködés formáiról.

Puiu Haşotti művelődésügyi miniszter, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) oszlopos tagja „határozottan ellenzi” az RMDSZ-szel való szövetkezést. „Nincs rájuk szükségünk és azt ígértük a szavazóinknak, hogy a magyarokat ellenzékbe küldjük” – fogalmazott Haşotti.

Kimaradt?