Kizárták a baróti polgármestert az MPP-ből

Értékrendbeli különbségek miatt kizárta Nagy István volt baróti polgármestert a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki vezetősége, és kérik önkormányzati mandátumának megszüntetését is. A polgári párt baróti tagsága sérelmezi, hogy a sajtóból értesültek az esetről, és kiállnak Nagy István mellett.

Kulcsár Terza József, az MPP háromszéki elnöke azzal indokolta a döntést, hogy Nagy István támadta a polgári párt vezetését, megkérdőjelezte döntéseik helyességét, sőt egyes politikusokat árulással is vádolt.  A megyei elnök ugyanakkor kifogásolta, hogy a volt polgármester miatt már alig működik Baróton az MPP-szerveze. Kulcsár Terza közölte, szeretnék, hogy az erdővidéki város tanácsába Nagy István helyét a pártlistán következő személy  foglalja el, „aki nem saját érdekeit tartja szem előtt”, hanem a pártjáért cselekszik.

A baróti önkormányzat pénteken tartott rendkívüli tanácsülést, amelyen azonban egyik fél részéről sem került szó Nagy István mandátumának visszavonásáról, illetve a polgári párton belüli nézeteltérésekről. Várhatóan a rendes havi tanácsülésen kerül majd ez szóba.

Az MPP baróti szervezete és vezetői a sajtónak küldött állásfoglalásukban támogatásukról biztosították Nagy Istvánt, egyoldalúnak tartják a megyei vezetőség döntését és kifogásolták, hogy nem értesültek a volt polgármester ellen indított fegyelmi eljárásról. Az állásfoglalást 19 MPP-s politikus írta alá, köztük az baróti szervezet elnöksége, az önkormányzati frakció tagjai, az ifjúsági szervezet vezetői, és a polgári párt jelöltjei a legutóbbi helyhatósági választásokon.

Nagy István a sajtónak úgy nyilatkozott: nyilvánosan sehol nem támadta pártjának vezetését, és ezt ezután se teszi. Rámutatott, hogy ő az egyetlen volt független háromszéki polgármester, aki nem az RMDSZ-be, hanem az MPP-be lépett be, emellett irodafőnöki állását adta fel az önkormányzati mandátumért, ezért harcolni is fog érte.

Kulcsár Terza József háromszéki pártelnök úgy tudja, Nagy István az EMNP fele kacsintgat, és a mellette kiálló barótiakra utalva úgy nyilatkozott, akinek nem tetszik a megyei döntés, az követheti a volt vezért. 

Kimaradt?