banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Zárolta az adóhatóság a Gabriel Resources részvényeit

A kanadai vállalatnak 9,5 millió dollár értékű perköltséget kell megtérítenie a bukaresti kormánynak.

Március 29-én az adóhatóság (ANAF) zárolta a Gabriel Resources részvénycsomagját a Roșia Montană Gold Corporation vállalatban. A kanadai cég a 80, 6858 százalékát birtokolja a verespataki aranytartalék kiaknázására létrehozott vállalatban.Fotó: Agerpres

A részvénycsomag zárolására azért került sor, mert a verespataki beruházás meghiúsulása miatt indított pert a Gabriel Resources elvesztette, s 9,5 millió dollár perköltséget kell fizetnie Romániának. A kanadai vállalat vezetősége azt állítja, hogy nem tud fizetni, mivel mindössze 1,5 millió dollár van a számlájukon, ami május végéig elfogy.

„A vállalat meglévő befektetőkkel, s más érdeklődőkkel tárgyal annak érdekében, hogy további forrásokat találjon a jövőbeli stratégiai célok finanszírozására” – idézi az economica.net a Gabriel Resources közleményét.

Ezen stratégiai célok egyike a cég számára kedvezőtlen ítélet elleni fellebbezés lehet, olvasható a közleményben. A román kormány március 8-án kapta meg az ítéletet, mely ellen 120 napon belül lehet fellebbezni. A Gabriel Resources 6,6 milliárd dollár kártérítést követelt Romániától a beruházás meghiúsulása miatt.

A cégvezetés nem zárja ki, hogy a perköltségek megtérítéséhez szükséges pénzügyi források beazonosítása kudarccal járhat.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?